IGRAĆU BAR DO 40. GODINE: Nekadašnji kapiten odbojkaša Srbije Dragan Stanković ne razmišlja o kraju karijere

S. Krstović

16. 08. 2020. u 09:48

GODINE nisu prepreka Draganu Stankoviću da odbojku i dalje igra na vrhunskom nivou. Nekadašnji kapiten Srbije je nedavno u 35. godini potpisao trogodišnji ugovor sa jednom od najjačih italijanskih ekipa - Modenom.

ИГРАЋУ БАР ДО 40. ГОДИНЕ: Некадашњи капитен одбојкаша Србије Драган Станковић не размишља о крају каријере

Dragan Stanković foto: N.Paraušić

I dalje oseća isti žar kao kada je počeo da igra u rodnom Zaječaru i igraće sve dok bude imao želju za dokazivanjem.

- Kada vam neki velikan kao Modena u vašoj 35. godini ponudi ugovor na tri sezone, to znači da veruje u vaše ljudske i igračke sposobnosti. Oni su me tim potezom privukli i motivisali da zaboravim na raniji plan da se posle sezone u Pjačenci vratim u Lube, gde sam bio i kapiten. A i ambicije su nam iste, želimo da se borimo za trofeje. Sada je najvažnije da napravimo hemiju među nama kako bismo ostvarili ciljeve - priča, za "Novosti", Dragan Stanković.

Mada ne voli da pravi dugoročne planove, želja mu je da ostane što duže na terenu. Zato je fokusiran samo na ekipu.

- Ugovor govori da ću igrati do 38. godine. Još ranije sam postavio cilj da na terenu ostanem makar do 40. Samo da me zdravlje posluži da mogu da izdržim ovakav ritam i da sam željan igre - podvlači Stanković.

KONAČNO SA NEMANjOM PETRIĆEM

DOK je nosio dres Lubea, saigrač mu je bio Marko Podraščanin. U Pjačenci društvo mu je pravio Petar Krsmanović, a u Modeni će igrati sa Nemanjom Petrićem.

- Još dok smo bili zajedno u reprezentaciji nadali smo se da će nas neka ekipa spojiti. Zvali su me ranije iz Modene, kasnije iz Halkbanke, ali dogovora nije bilo. Sada smo konačno u istom klubu i srećni smo zbog toga - ističe Stanković.

Trofejni bloker je u Italiji ostavio dubok trag. Punih osam i po sezona nosio je dres Lubea, sa kojim je osvojio sve što se moglo osvojiti. Bio je i ljubimac navijača. Prošle godine je otišao u Pjačencu s namerom da se ovog leta vrati u Lube. Promenio je odluku, nada se i da će ga navijači razumeti.

- Već na polovini sezone sam shvatio da od povratka nema ništa. Onda je usledila ponuda Modene, koju nisam mogao da odbijem. Kako će ko doživeti ovu moju odluku? Ja u principu nisam od onih koji sve shvata lično. U Lubeu sam napravio karijeru i ime, oni su mi u srcu. Ali, uvek sam smatrao da svako ima svoj put, bilo da je reč o ekipi ili o igraču. Znam da postoji veliki rivalitet među ekipama. Kada dođe utakmica poštovaću Lube, ali pošto ću biti s druge strane mreže, igraću sa željom da pobedimo - naglašava Stanković.

Zbog pandemije virusa korona iskusni bloker nije došao u Srbiju sa porodicom. Nisu bili spremni da provedu po dve nedelje u obe zemlje u karantinu. Primećuje i da su treninzi dosta drugačiji nego ranije:

- Vežbamo u grupama, četvorica-petorica. Kada bismo igrali šest na šest morali bismo da nosimo maske, a to nije izvodljivo. Teško je, nije zabavno kao ranije, ali moramo da se priviknemo na ovu situaciju.

RASTANAK NA VREME

OD dresa Srbije oprostio se posle EP 2017. u Poljskoj, gde su orlovi osvojili bronzu.

- Ja sam tog leta u glavi imao ako osvojio medalju da ću se oprostiti. Ipak sam bio u reprezentaciji od 2005, 13 leta nisam imao odmor. Trpela je i porodica, tih dana dobio sam i treće dete. Želeo sam više da im se posvetim, a i shvatio sam da moje telo ne može više da izdrži taj ritam - kaže Stanković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave