PRIORITET OPREMANJE KLUBOVA I RAD SA DECOM: Sportski savez Srbije u poseti Bajinoj Bašti i LJuboviji

N. Iljukić

07. 08. 2020. u 20:30

ПРИОРИТЕТ ОПРЕМАЊЕ КЛУБОВА И РАД СА ДЕЦОМ: Спортски савез Србије у посети Бајиној Башти и Љубовији

Foto: SSS

U Sportskom savezu Srbije se nastavlja sa proverenom praksom i nema pauze u radu iako se mnogi sportovi još nalaze na čekanju zbog pandemije virusa korona.

Pronalaze se načini da uz poštovanje mera plan bude sproveden. Tako je već dugogodišnje obilaženje teritorijalnih sportskih saveza nastavljeno i ove nedelje.

- U dogovoru sa predsednikom SSS Davorom Štefanekom želimo da nastavimo opremanje klubova na lokalu i rešimo probleme ukoliko oni postoje, da bi se svi skoncentrisali na rad sa decom i takmičenja koja nam svima nedostaju čim situacija to dozvoli - rekao je generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković pri obilasku LJubovije i Bajine Bašte.

Čelnici Sportskog saveza Srbije su pre godinu dana posetili LJuboviju, Marinković je želeo da vidi kako napreduje stanje u sportu. Na sastanku sa predsednikom opštine LJubovija Milovanom Kovačevićem i predstavnicima lokalne samouprave i opštinskog sportskog saveza dogovorene su akcije koje će biti sprovedene, bilo je reči i o problemima vezanim za sportsku infrastrukturu, a Marinković je dao niz sugestija za prevazilaženje poteškoća. Predsednik Sportskog saveza opštine LJubovija Goran Blagojević uručio je zahvalnicu generalnom sekretaru SSS za pomoć i podršku u razvoju sporta u LJuboviji. Nakon sastanka uručena je sportska oprema za košarkaške i fudbalske klubove LJubovije. Ovog puta doneta je i oprema za sprovođenje akcije "Budi zdrava - vežbaj sa nama", besplatan program rekreacije za žene, koji čeka svoju realizaciju kada opasnost od pandemije prođe. Tom prilikom posećen je i teren FK Drina:

- Zahvaljujem se na gostoprimstvu kolegama iz LJubovije. Obišli smo terene, podelili opremu i nadamo se da će ona olakšati rad klubovima u narednom periodu. Nadam se da će uspeti da realizuju svoje ideje, a Sportski savez Srbije će pratiti situaciju i pružati podršku koliko je to moguće - rekao je Marinković.

Nastavivši uz Drinu, radni sastanak održan je i u Bajinoj Bašti. Pored prirodnih bogatstava, brojnih akcija koje sprovodi opštinski sportski savez i hale koja je u završnoj fazi rekonstrukcije, bilo je razgovora i o obnovi postojeće infrastrukture SC "Braća Milutinović". Goran Marinković je i predsedniku opštine Radomiru Filipoviću kao i predsedniku Sportskog saveza Bajine Bašte Petru Rakiću i njihovim saradnicima predočio u koje se sve aktivnosti teritorijalni sportski savez može priključiti. Tako je dogovoreno da Bajina Bašta uzme učešće na Seoskim igrama Sportskog saveza Srbije 2021. godine i uđe u program za edukaciju sportskih stručnjaka koji će držati i besplatan fitnes svojim sugrađankama, takođe sledeće godine:

Foto: SSS

 

- Videli smo kratak film šta sve Sportski savez Bajine Bašte radi, akcije koje sprovode su odlične, pozdravljamo njihove ideje i želju da deci sa svoje opštine približe sport. Infrastruktura je zaista dobra, treba nakon hale obnoviti i atletsku stazu u sportskom centru, ali ono što je najvažnije sve objekte treba dobro održavati. Bajina Bašta ima ogroman potencijal za sportski turizam i povećanjem smeštajnih kapaciteta, na kome rade, verujem da će prepoznati mnogi klubovi i odlučiti se za pripreme upravo na ovom mestu. Raduje nas što su zainteresovani za priključivanje našim akcijama. Nadam se da će naša saradnja biti na sve višem nivou i da će mladi iz Bajine Bašte krenuti pravim putem, putem sporta - rekao je Marinković koji je predsedniku Sportskog saveza Bajine Bašte uručio i sportsku opremu za lokalne klubove koji imaju odličan rad sa decom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)