SVEČANO OTVORENA KADETSKA LIGA BEOGRADA U ŠAHU: Treće u nizu zvanično takmičenje za mlade šahiste u ovoj godini (FOTO)

Novosti onlajn

13. 04. 2024. u 12:23

DANAS su u svečanoj sali Matematičke gimnazije počela takmičenja u Kadetskoj ligi Beograda za 2024. godinu. Nakon festivala mladih šahista u februaru i gradskih školskih prvenstava u martu, ovo je već treće u nizu zvanično takmičenje za mlade šahiste iz kalendara Šahovskog saveza Beograda u ovoj godini.

СВЕЧАНО ОТВОРЕНА КАДЕТСКА ЛИГА БЕОГРАДА У ШАХУ: Треће у низу званично такмичење за младе шахисте  у овој години (ФОТО)

Foto: Šahovski savez Beograda

Ove godine u Kadetskoj ligi Beograda učestvuje rekordne 33 ekipe iz 12 šahovskih klubova, u otvorenoj i ženskoj konkurenciji kod pionira, mlađih i starijih kadeta.

Takmičarima su se na svečanom otvaranju obratili generalna direktorka Izdavačke kuće „Klet“ Gordana Orlić Knežević, i predsednik Šahovskog saveza Beograda Andrija Jorgić, koji je takmičenje proglasio otvorenim i istakao da ga svaki dolazak na šahovska takmičenja učini bogatijim, kao i da ŠSB poseban akcenat stavlja na šah u školama i među mladima.

Foto: Šahovski savez Beograda

Kadetska liga Beograda održava se od 12. do 14 aprila, tri prvoplasirana kluba u svakoj kategoriji dobiće pehare, a medalje će dobiti njihovi članovi, koji su odigrali barem jednu partiju. Posebnim sistemom bodovanja, primenjenim 2023.godine, biće proglašen apsolutno najuspešniji klub, koji će dobiti pehar.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)