REGIONALNA PREMIJER LIGA: Vaterpoliste Novog Beograda čekaju maratonski mečevi

Novosti online

26. 03. 2024. u 09:19

Vaterpolisti Novog Beograda su spremni za predstojeći turnir regionalne Premijer lige. Prvi ovosezonski turnir održaće se u Beogradu, na bazenu Sportskog centra "11. april", od srede (27. marta) i još u naredna dva dana.

РЕГИОНАЛНА ПРЕМИЈЕР ЛИГА: Ватерполисте Новог Београда чекају маратонски мечеви

Foto arhiva VN

Osim domaćina turnira, ekipe Novog Beograda, učestvovaće još Crvena zvezda, Jadran iz Herceg Novog, dubrovački Jug i splitski Jadran.

Prvi meč Novi Beograd igra u sredu, od 20.15 časova, protiv Jadrana iz Herceg Novog, zatim u četvrtak u istom terminu sastaje se sa Jadranom iz Splita, a u petak od 20.15 časova rival će biti dubrovački Jug.

- Naravno da nije normalno da se tri utakmice igraju u samo tri dana i da, žargonski rečeno, sve to ide po leđima igrača. Zato ponovo apelujem na ljude koji mogu da to malo promene. I igrači su samo ljudi, nisu roboti, i oni su od krvi i mesa, a sve više kalendar izgleda tako kao da igrači idu na baterije, ali baterije nemamo. Šta je tu je, kako je nama tako je i drugim ekipama, međutim, na ovom turniru gostujućim ekipama iz Crne Gore i Hrvatske biće za nijansu lakše, jer igraju samo dve u utakmice u tri dana - rekao je trener Novog Beograda Živko Gocić.

Trener Novog Beograda se nada da će njegova ekipa pružiti maksimum u preostalim mečevima.

- Igramo sa dobrim ekipama, biće veoma teško, a što se tiče publike, imaće šta da se vidi. Nadam se da ćemo mi zadržati sve bodove i prezentovati srpski vaterpolo na pravi način, što želim i Crvenoj zvezdi koja takođe igra na ovom turniru - izjavio je Gocić.

Kapiten Novog Beograda Filip Filipović složio se sa trenerom da klub očekuje maratonska nedelja.

- Očekuje nas maratonska nedelja, pre svega zbog učestalosti utakmica, jer igramo tri meča u rasponu od samo 48 sati. Biće zaista izazovno - rekao je Filipović.

Kapiten Filipović je direktan po pitanju želja za osvajanje Jadranske lige, naravno, uz pružene dobre partije i igru u bazenu.

- Želimo da izborimo plasman na finalni turnir koji se sredinom aprila održava u Splitu. Iz tog razloga, ako na ove tri utakmice u Beogradu uspemo da zadržimo ritam i željeni nivo igre, ostvarićemo prednost koja će nam dati pravo da se nadamo osvajanju Jadranske lige ove godine - rekao je Filipović.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Jokić ima i bezobrazluk

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što je onda uradio sin legende SFRJ fudbala - zapanjilo je sve u klubu