ZA NAS NEMA LAKIH RIVALA: Viktor Rašović smatra da vaterpolisti ne mogu da kalkulišu ni protiv jedne ekipe

S. Krstović

22. 12. 2023. u 21:20

TURNIR u Budimpešti je pokazao vaterpolistima na čemu moraju da rade u nastavku priprema za EP od 4. do 16. januara u Hrvatskoj. Poraz od Nemačke ih je opomenuo, pobeda nad Mađarima ohrabrila i pokazala da kada pruže maksimum da mogu da se nadigravaju sa bilo kojom selekcijom na planeti.

ЗА НАС НЕМА ЛАКИХ РИВАЛА: Виктор Рашовић сматра да ватерполисти не могу да калкулишу ни против једне екипе

Viktor Rašović Foto M. Vukadinović

- Nedostajali su nam Nikola Jakšić, Ranđelović, Mitrović, Lazić i Vučinić. Ono što mi je drago je da smo pokazali da možemo da igramo i u ovom sastavu. Hteo bih da pohvalim ekipu na želji koju je pokazala tokom turnira. U pripremnom periodu normalno je da bilo grešaka, što kolektivnih, što individualnih. Takođe, videli smo i puno dobrih stvari. Zato verujem u ekipu da može mnogo - ističe za "Novosti" Viktor Rašović.

"Delfini" su krenuli porazom od Nemačke, a onda pobedili sa peteraca svetske prvake Mađare i izgubili tesno od Španaca. Lako su nadigrali Rumune,

- Taj poraz od Nemaca prepisao bih možda malo neozbiljnijem pristupu. Bila je to prva utakmica posle šest, sedam mesecu, ali u svakom slučaju to nam je dobro pokazalo da moramo da budemo svesni da protiv svakog protivnika moramo da igramo na 200 posto. Jednostavno, nemamo taj luksuz da kalkulišemo u slabijim utakmicama kao što su npr. Nemci. Čim smo ušli sa nekih 80 posto naših mogućnosti nije bilo dobro. Moramo u svakoj utakmici da pružimo 200 posto kako bi imali šanse sa svim ekipama - podvlači mlađi Rašović.

Priznaje iskusni vaterpolista da im je turnir otvorio oči. A posle današnjeg slobodnog dana, sutra uveče nastavljaju rad na Košutnjaku, jer EP je veoma blizu. Od 28. do 30. decembra očekuje ih sparing sa Hrvatskom.

- Posle ovog turnira smo shvatili da za nas nema lakih utakmica, ni kada igramo sa Nemačkom, Izraelom i Maltom, s kojima smo u grupi C. U svakom meču moramo da damo maksimum. Očekujem prvo mesto u grupi i plasman u osmini finala - kaže Rašović.

U našem taboru svi gledaju samo ka osmini finala EP...

- Mislim da je puno bolje razmišljati korak po korak. Četvrtfinale je trenutno jako daleko, o tome ne razmišljamo, bitno je da budemo što bolji, da steknemo što više sigurnosti i onda se pokažemo u najboljem svetlu u osmini finala - smatra Rašović.

Viza je najvažnija

NA neki način ovo su i pripreme za SP u Dohi, koje počinje početkom februara. A cilj je u Hrvatskoj ili Kataru izvaditi olimpijsku vizu.

- Nama je najbitnije da odemo u Pariz, a da bismo to ostvarili moramo da idemo korak po korak i da poštujemo svakog protivnika - ističe Rašović.

Srećan u Francuskoj

POSLE dve godine u Novom Beogradu Viktor se vratio u francuski Nojzi la sek.

- Žao mi je što sam zbog povrede propustio SP u Fukuoki. U Francuskoj sam stvarno srećan. Klub raste iz godine u godinu, dobro se radi. Francuska liga je iz sezone u sezonu sve bolja, kao i reprezentacija - kaže Rašović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)