A SAD - HRVATI: Vaterpolisti Srbije u poslednjem kolu u Budimpešti izgubili od Španije

S. K.

21. 12. 2023. u 20:00

Kako su počeli, tako su i završili turnir u Budimpešti – porazom. Vaterpolistima je u poslednjem kolu malo nedostajalo da izbore makar peterce protiv Španije – 13:14 (3:3, 4:5, 4:2, 2:4). Izabranici Uroša Stevanovića se vraćaju u Beograd, gde će im iduće godine u gosti doći Hrvate.

А САД - ХРВАТИ: Ватерполисти Србије у последњем колу у Будимпешти изгубили од Шпаније

Foto arhiva VN

U prvoj četvrtini raspoloženi su bili naši centri, posebno Ubović. Ipak, naši nisu mogli da se odlepe, pa je posle prvih osam minuta bilo 3:3. Španci su zaigrali moćno u drugoj četvrtini i uspeli su da se odlepe na 8:5. Ali, naši se nisu predali, pa su golovima Strahinje Rašović i Drašović vratili neizvesnost. Uspeli su u trećoj četvrtini naši da preokrenu i golom Ubovića povedu sa 9:8. Imali su „delfini“ i 11:10, da bi „crvena furija“ zahvaljujući Felipeom Peroneom u poslednjoj četvrtini uspeli da preokrenu i povedu sa 13:11. Mandić i Ubović su uspeli golovima da poravnaju rezultat, ali je Larumbe 50 sekundi pre kraja doneo pobedu Španiji.

Srbija je turnir završila kao četvrta, sa dve pobede i dva poraza. Prva je Španija, druga Mađarska, a treća Nemačka.

SRBIJA - ŠPANIJA 13:14 (3:3, 4:5, 4:2, 2:4)

BAZEN: „Komjadi“. Gledalaca: 1.000. Igrač više: Srbija 12 (5), Španija 12 (5). Peterci: Srbija 1 (1), Španija 2 (1).

SRBIJA: Filipović, Strahinja Rašović 2, Mandić 3, Petar Jakšić 1, Radulović, Janković, Drašović 1, Martinović, Vico 1, Ubović 4, Gladović 1, Viktor Rašović, Mišović.

ŠPANIJA: Rubio, Biel Lara, Gomila, Valera, De Toro 2, Larumbe 4, Baroso 3, Kabanas 1, Asensio, Perone 3, Maljarah 1, Bustos, Lorio.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)