U ČAST LEGENDARNOG BOKSERA: Memorijal "Zvonko Vujin" 2. decembra u Zrenjaninu

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

30. 11. 2023. u 19:45

TREĆI po redu bokserski Memorijal "Zvonimir Zvonko Vujin", u čast legendarnog zrenjaninskog boksera, održava se u Zrenjaninu, u subotu, 2. decembra u Kristalnoj dvorani, od 14 časova, dok su finalne brobe predviđene za 18 časova. 

У ЧАСТ ЛЕГЕНДАРНОГ БОКСЕРА: Меморијал Звонко Вујин 2. децембра у Зрењанину

Foto: Grad Zrenjanin

Kuriozitet je da se ove godine memorijal organizuje u okviru inicijative Otvoreni Balkan, kao prvi sportski događaj na privrednom i političkom spektru delovanja,  tri balkanske države, Albanije, Severne Makedonije i Srbije.

Organizatori najavljuju učešće više od stotinu boksera iz tridesetak klubova, koji će se takmičiti u svim uzrasnim kategorijama, uz direktan televizijski prenos.

Memorijal Zvonimir Zvonko Vujin, lagano, ali sigurno prerasta u još jednu sportsku tradiciju grada Zrenjanina, a na prva dva njegova izdanja nastupali su učesnici iz više od 60 klubova iz Severne Makedonije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije i Srbije, a kao i do sada, imaće i humanitarni karakter i sav prihod od naplaćenih ulaznica, biće usmeren u akciju "Sportom za bolje sutra".
 

Jedan od najboljih boksera 20. veka

Zvonimir Vujin (1943-2019) bio je jedan od najboljih boksera lake kategorije Jugoslavije, Evrope i sveta šezdesetih i sedamdesetih godina dvadesetog veka i jedini naš bokser sa osvojen dve bronzane olimpijske medalje,  u Meksiku 1968. i Minhenu, 1972. godine. 

 

Rođeni Zrenjaninac i doživotni član bokserskog kluba Banat, Zvonko je bio višestruki prvak Jugoslavije, Balkana, Mediterana i vicešampion Evrope, osvajač prestižnih trofeja Oskar i “Zlatna rukavica, a u desu nacionalnog tima borio se 57 puta. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!