PONOS SRBIJE: Mate Nemeš osvojio medalju na Svetskom prvenstvu i izborio olimijsku vizu

Novosti online

24. 09. 2023. u 18:58 >> 19:08

RVAČ reprezentacije Srbije Mate Nemeš osvojio je novu medalju za Srbiju na Svetskom prvenstvu u Rvanju.

ПОНОС СРБИЈЕ: Мате Немеш освојио медаљу на Светском првенству и изборио олимијску визу

FOTO: EPA

Rvač reprezentacije Srbije Mate Nemeš savladao je Amantura Ismailova iz Kirgistana u grčko-rimskom stilu u duelu za bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Beogradu. Nemeš je ujedno izborio olimpijsku vizu.

Nemeš je osvojio petu medalju za reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu, trijumfovao je nad Ismailovim u kategoriji do 67 kilograma.

Nešto ranije, Georgij Tibilov je takođe osvojio treće mesto, ali u kategoriji do 63 kilograma. Rvač On je odličje osvojio pobedom nad Jermenom Hracjom Pogorsjanom 4:0

Pored pomenutih rvača, selekciji Srbije medalje su doneli Stevan Mićić, zlato i Hetik Cabolov bronzu u slobodnom stilu, kao i Ali Arsalan bronzu u grčko-rimskom stilu.

Ovim podvigom Mate Nemeš je kao Mićić i Cabolov izborio olimpijsku vizu, a trenutno je 44. sportista Srbije koji je uspeo da se kvalifikuje na Olimpijske igre koje se naredne godine održavaju u Parizu.

BONUS VIDEO: Ivana Vuleta nakon svetskog zlata

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:00

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave