SRBIJA BEZ MEDALJE: "Delfini" se držali jedno poluvreme, Španija osvojila bronzu na Svetskom prvenstvu

Novosti online

29. 07. 2023. u 05:49 >> 07:05

VATERPOLISTI Srbije poraženi su u meču za treće mesto na Svetskom prvenstvu u Fukuoki sa 6:9 (3:3, 2:3, 0:2, 1:1) i tako su ostali bez medalje koju čekaju šest godina kada su u pitanju planetarna nadmetanja.

СРБИЈА БЕЗ МЕДАЉЕ: Делфини се држали једно полувреме, Шпанија освојила бронзу на Светском првенству

FOTO: AP

Odigrali su "delfini" dobro prvo poluvreme, bili su ozbiljan takmac još uvek aktuelnom šampionu sveta, ali treće četvrtina bila je ključna za ishod ovog susreta. Taj period "furija" je dobila sa 2:0 i u poslednji kvartal ušla sa +3 - 5:8.

Pokušali su izabranici Uroša Stevanovića da se vrate u meč, u igri nas je držao sjajnim odbranama Branislav Mitrović, no iskustvo Španije je bilo presudno. Takođe, naša selekcija se mučila sa realizacijom igrača više - 2/10 i to je uvek loše, a posebno u meču u kome se borite za medalju.

Jedan od razloga poraza je i igra u napadu u drugom poluvremenu. Srbija je postigla samo jedan gol i tu poslednjim sekundama meča. Uradio je to Vuk Milojević.

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Strahinja Rašović sa tri pogodtka, isto toliko je na drugoj strani postigao Alvaro Granados, s tim što je on jednom bio precizan sa peterca.

Srbija još uvek nije uspela da se plasira na Olimpijske igre u Parizu. Ipak, "delfini" će za to imati još dve prilike. Prva je u januaru na Evropskom prvenstvu, a druga mesec dana kasnije na Svetskom prvenstvu. Inače, naša reprezentacija je dvostruki uzastopni olimpijski šampion.

ČETVRTA ČETVRTINA: Srbija - Španija 6:9

6:9 - Evo gola. Vuk Milojević je prkatično u poslednjoj sekundi uspeo da postigne pogodak, inače jedini za našu selekciju u drugom poluvremenu.

5:9 - Podigao se Perone i pogodio iz velike daljine. Španija je na dobrom putu da osvoji bronzanu medalju.

5:8 - Više od četiri minuta nema gol u poslednjem kvartalu, što znači da Srbije nije dala gol u drugom poluvremenu, što je više od 10 minuta.

TREĆA ČETVRTINA: Srbija - Španija 5:8

5:8 - Španci su uspeli da se izbore za kontru. Perone je to iskoristio i odveo "furiju" na velikih +3. Srbija je bez gola u ovom periodu, više od šest minuta.

5:7 - Munariz je kaznio pad koncentracije naše odbrane. Više od tri minuta se igralo bez gola u trećem kvartalu. Ovo je prvi put da jedna od selekcija ima dva gola prednosti na ovom meču. Mitrović je odbranio peterac Granadasu što može da ulije samopouzdanje srpskim vaterpolistima.

DRUGA ČETVRTINA: Srbija - Španija 5:6

5:6 - Velika šteta! "Furija" će na poluvreme otići sa prednošću nakon što je realizovala peterac i to na šest sekundi do kraja druge četvrtine.

5:5 - Odlična akcija i gol Rašovića. Ovo je bio 25. gol na šampionatu za beka naše reprezentacije. On je trenutno najvolji strelac prvenstva.

4:5 - Korsti naš rivala igrača više za novo vođstvo. Granados je postigao drugi gol na meču. On je vaterpolista dobro poznat srpskoj publici, pošto je prošlu sezonu igrao za Novi Beograd.

4:4 - Ipak, uzvraća kapiten Srbije Nikola Jakšić. Sjajna individualna akcija što je proslavio selektor "delfina" Uroš Stevanović.

3:4 - Prvi gol u drugom kvartalu postiže Španija. Odvojio se od Save Raneđelovića centar rivala Tahuljo i nije mu bilo teško da postige gol.

PRVA ČETVRTINA: Srbija - Španija 3:3

3:3 - Drugi put na meču Srbija koristi igrača više, baš kao i prvi i sada je gol postigao Strahinja Rašović koji je odlično ušao u meč što je jako važno.

2:3 - Kakav gol Sanauhe. Na isteku napada iz daljine se šutirao i pogodio je. Nije mogao Mitrović ništa da uradi u toj situaciji.

2:2 - Odličan napad "delfina". Ostao je sam Vuk Milojević i to je iskoristio šestim golom na ovom Svetskom prvenstvu.

1:2 - Ekspresan preokret "furije". Opet su se izborili za igrača više, a napad je pogotkom završio Alehandro Bustos.

1:1 - Brzo uzvraća Španija. Granados je uspeo da pogodi našu mrežu, sada je i "furija" takođe iskoristila brojčanu prednost u bazenu.

1:0 - Sjajan početak utakmice za Srbiju. Iskoristili su "delfini" igrača više, a prvi gol postigao je Strahinja Rašović. Pre toga sjajnom intrvencijom se istakao Branislav Mitrović.

Uoči meča:

"Delfini" će pokušati da dođu do odličja na koje čekaju šest godina kada su u pitanju planetarna nadmetanja i tako pokažu da su se vratili u vrh vaterpola.

Ovaj duel biće repriza prvog kola grupne faze kada je "furija" trijumfovala sa 16:14. Ipak, ne treba praviti poređenja sa tim susretom, jer je sada ulog mnogo veći - medalja.

Podsetimo, Srbija nije uspela preko ovog Svetskog prvenstva da obezbedi plasman na Olimpijske igra u Parizu, ali za to će imati još dve prilike i to u mesec dana.

"Delfine" najpre u januaru očekuje Evropsko prvenstvo, a potom u februaru još jedan planetarni šampionat i oba ta nadmetanja su kvalifikaciona za najveću sportsku smotru.

BONUS VIDEO: Bogdan Bogdanović stigao na okupljanje reprezentacije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)