SRBIJA BEZ FINALA SVETSKOG PRVENSTVA: Grčka zaustavila "delfine", sledi borba za bronzanu medalju

Novosti online

27. 07. 2023. u 08:53

VATERPOLISTI Srbije poraženi su u polufinalu Svetskog prvenstva od Grčke sa 13:7 (3:2, 3:0, 3:3, 4:2), pa "delfine" čeka borba za bronzanu medalju.

СРБИЈА БЕЗ ФИНАЛА СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА: Грчка зауставила делфине, следи борба за бронзану медаљу

FOTO: VSS/A. Krupanić

Naša selekcija je povela sa 0:1 i od tada je sve bilo u znaku rivala. Posebno su "heleni" bili dominantni u drugoj četvrtini koju su dobili sa 3:0 i na taj način su praktično već tada rešili pitanje pobednika.

Ovaj poraz je uticao na to da Srbija na drugom takmičenju mora da potraži put ka učešću na Olimpijskim igrama u Parizu, jer su samo finalisti sa ovog svetskog šampionata imali obezbeđeno mesto na najvećoj sportskoj smotri.

Naša selekcija će imati još dve prilike da ode na Igre. Najpre na Evropskom prvenstvu u januarau, a potom i još jednom nadmetanju na Svetskom prvenstvu u februaru. Podsetimo, Srbija je dvostruki uzastopni olimpijski šampion.

Razlog poraza treba tražiti u lošem napadu. "Delfini" su tek posle sedmog pokušaja prvi put pogodili sa igračem više, a nakon dvanaestog pokušaja kada je na terenu bilo 6 na 6.

Ipak, ovakav rezultat može da raduje pošto je Srbija posle šest godina došla u situaciju da se bori za odličje na Svetskom prvenstvu, što je velika stvar za ovu novu generaciju.

"Delfini" će se za treće mesto boriti sa poraženim iz duela Španija - Mađarska. Duel za bronzu na programu je u nedelju od 6 časova.

 

Srbija - Grčka 7:13

 

 

Četvrta četvrtina

7:13 - Drugi gol na meču za Strahinju Rašovića i on je sada najbolji strelac šampionata sa 22 pogotka.

6:12 - Postiže gol Ubović. Srbija koliko-toliko želi da do kraja meča popravi utisak.

5:12 - Argiropulos postiže treći gol i praktično stavlja tačku na ovu utakmicu. Srbiju očekuje borba za bronzu.

5:11 - Srbija je u "nokdaunu", što rival koristi i konstantno diže prednost. Već sada deluje da će se olimpijski vicešampion boriti za zlato.

5:10 - Priznat je gol Grcima nakon gledanja snimka. Opet velikih pet razlike imaju "heleni" koji krupnim koracima hitaju ka finalu.

Treća četvrtina

5:9 - Evo gola i za kapitena Jakšića. Probudila se Srbija u napadu, ali sada mora da se podigne nivo odbrane.

4:9 - Opet "heleni" koriste igrača više. Papanastasiju je ostao na dva metra i nije mu bilo teško da postigne drugi gol na utakmici.

4:8 - Srbija tek u finišu trećeg perioda postiže gol kada je odnos snaga u bazenu 6 na 6. Milojević se osmelio i šutirao i bio je precizan.

3:8 - Ipak, rival "delfina" odmah ima odgovor. Genidunjas je šutirao iz velike daljine, ali to je bilo veoma precizno, pa Mitrović nije mogao ništa da uradi.

3:7 - Konačno Srbija postiže gol i to prvi sa igračem više. Uspeo je Đorđe Lazić da iskoristi to što je bio sam i posle dužeg vremena se zatresla mreža rivala.

2:7 - Odlično Grčka igra sa igračem više. Ima učinak 4/5 kada je brojčano jača u bazenu. Na velikih pet golova prednosti su olimpijski vicešampioni.

Druga četvrtina

2:6 - Koriste "heleni" lošu igru "delfina" u napadu i sada imaju veliku prednost. Oni su drugu četvrtinu dobili sa 3:0. Moraće da se popravi napad ukoliko naša selekcija želi da ostane u igri za plasman u finale.

2:5 - Dobar napad Grčke. Zaspao je malo Jakšić u odbrani što je kaznio Papanastasiju i postigao gol za +3. Dva vezana napada Srbije nije iskoristila sa igračem više. Sada je taj učiinak 0/4.

2:4 - Gilas prvi put donosi prednost od dva razlike za neku od reprezentacija. "Delfini" imaju problema u napadu u ovim trenucima, ne ide najbolje ni kada naša selekcija ima igrača više.

2:3 - Naš rival nije realizovao dva napada na startu drugog kvartala. Isti učinak ima i Srbija, nakon stative Strahinje Rašovića.

Prva četvrtina

2:3 - Grci za sada imaju visoku realizaciju igrača više. Sa druge strane Rašović je realizovao peterac, ali "heleni" imaju prednost posle prvog perioda.

1:1 - Odmah izjednačenje! Zatvorili smo širinu, ali SKufakis pogađa sa distance za Grčku, njegov tek treći gol na prvenstvu.

1:0 - Sjajan start "delfina"! Mitrović skida zicer Grcima i baca kontru za Jakšića i Srbija vodi.

 

Uoči meča

Vaterpolisti Srbije igraju sa Grčkom u polufinalu Svetskog prvenstva, koje se održava u japanskoj Fukuoki.

"Delfini" su poraženi u prvom meču na turniru od Španije, ali su zatim trijumfima nad Južnom Afrikom, Crnom Gorom, Japanom i Italijom zaslužili mesto u polufinalu.

Grčka je ostvarila je sve trijumfe - protiv Australije, Kazahstana i SAD u grupi, a zatim i protiv Crne Gore u četvrtfinalu i favoriti su u duelu sa podmlađenom selekcijom Srbije.

U drugom polufinalnom duelu sastaju se Španija i Mađarska.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove