LEGENDE NIKADA NE UMIRU: Velika trka u znak sećanja na Gorana Raičevića (FOTO)

Novosti online

10. 06. 2023. u 20:22

U Parku prijateljstva kod spomenika "Večna vatra" u Beogradu, obeleženo je 24. godina od okončanja NATO agresije na tadašnju Sr Jugoslaviju i Republiku Srbiju.

ЛЕГЕНДЕ НИКАДА НЕ УМИРУ: Велика трка у знак сећања на Горана Раичевића (ФОТО)

Privatna arhiva

Povodom toga upriličena je i trka u čast atletičaru Goranu Raičeviću koji je kao pripadnik Prištinskog korpusa ubijen od strane terorista. U trci pod nazivom "Da se ne zaboravi" je učestvovalo više od stotinu dece, a diplome i medalje sa likom Gorana Raičevića deci su dodelili Vladimir Ilić i Bojan Bovan.

Treba podsetiti i da je Goran Raičević bio uspešan atletičar, a iza sebe ostavio je suprugu Jelenu, sina Nikoli i ćerku Katarinu.

Privatna arhiva

- Pre 24 godine okončana je NATO agresija na jednu slobodnu, suverenu, međunarodno priznatu državu. Pre 24 godine pokušali su da unište i razore Srbiju, ali su uspeli da razore i unište samo međunarodno pravo. Nećemo prestati da pamtimo, nećemo prestati da podsećamo, nećemo prestati da pitamo zašto je napadnuta SR Jugoslavija, zašto bez odluke Saveta bezebednosti. Prelepo je videti ovu decu, deca su naša budućnost a kroz sportove koje vole, još lepše odrastaju - poručio je Vladimir Ilić iz Pokreta socijalista, koji su pokrenuli ovu lepu ideju.

Privatna arhiva

Obeležavanju okončanja NATO agresije i atletskoj trci mladih nada prisustvovao je i predsednik Opštine Novi Beograd Bojan Bovan. Podeljene su diplome i medalje sa likom Gorana Raičevića. Pobednik trke kod mladih je Vukašin Vulević.

BONUS VIDEO: KO JE NAJPLAĆENIJA SPORTISKINjA: Objavljena lista zarada za 2022

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna