USPEH VREDAN DIVLJENJA: Srbija blistala na Evropskom prvenstvu, Stanković doneo medalju

Novosti online

06. 06. 2023. u 15:52

U Beogradu je prošle nedelje održano Evropsko prvenstvo u tradicionalnom karateu. Učešće je uzelo 30 zemalja, a Srbija je bila i te kako uspešna.

УСПЕХ ВРЕДАН ДИВЉЕЊА: Србија блистала на Европском првенству, Станковић донео медаљу

FOTO: Privatna arhiva

Takmičenje je organizovano za uzrast veterana, seniora, kadeta i juniora. Najveći uspeh ostvarili su seniori ekipno. U zlatnom timu Srbije bili su još Goran Jovičić, Mladen Grujović i Duško Paunović.

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam osvojio zlatnu medalju na prvenstvu Evrope, u ekipnoj konkurenciji. Disciplina "borba tim" je veoma zahtevna, a iza nas su ostali Nemačka i Češka. Karate je moja prva velika ljubav i njim se bavim od svoje šeste godine. Verujem da ću nastaviti u ovakvom ritmu tokom ove godine. U novembru nas očekuje Svetsko prvenstvo u tradicionalnom fudokan karateu - istakao je Nenad Stanković, član kluba Crvena zvezda, koji je pohvalio svoj rad sa legendama karatea braćom Jorgom i trenerom Igorom Gajićem.

FOTO: Privatna arhiva

Zlatne medalje uzeli su: juniorke ekipno (Mina Milenković, Milica Golubović i Mia Miletić), Milica Golubović (juniorka kate), Mina Milenković (juniorka disciplina krug kate, krug borbe) i Jelena Stanković (starije seniorke kate). Srebrne medalje su osvojili: Aljoša Vučković (juniori kate) i Sandra Bundić (starije seniorke kate). Bronzane medalje izborili su Srđan Marić (seniori borbe) i Milorad Marković (veterani).

Nenad Stanković je rođen 1976. godine i nosilac je državne zastave za uspešne sportske rezultate (koju je dobio od predsednika države 2012. godine, zlatna plakete Vojske Srbije za uspešne sportske rezultate (2013. godine), sportska ličnost godine u izboru King of the ring (2009. godine).

Završio je master na fakultetu za bezbednost i diplomatiju, a i diplomirani je menadžer u sportu. Zajedno sa sinom Nemanjom (koji je na selektivnoj obuci Vojske Srbije u specijalnim jedinicama Kobre). Nenad Stanković je savetnik predsednika opštine Zvezdara Vladana Jeremića.

BONUS VIDEO: Poklon i ovacije pune "Arene" za Jana Veselog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024