SRBIJA JE IZNAD SVEGA: Bojana Drča veruje da će odbojkašice i ove godine obradovati naciju

S. Krstović

06. 05. 2023. u 11:51

VRATILA se Maja Ognjenović, Bojana Drča je ostala. Malo koja odbojkaška reprezentacija na svetu može da se pohvali da ima takav par moćnih tehničarki kao Srbija. I novi selektor Đovani Gvideti moći će da kombinuje i smišlja neočekivane varijante za protivničke selekcije.

СРБИЈА ЈЕ ИЗНАД СВЕГА: Бојана Дрча верује да ће одбојкашице и ове године обрадовати нацију

fivb

- Super je što se Maja vratila. Ona nikad nije ni odlazila iz reprezentacije, sama je to rekla, pravila je pauze. Lično se ne opterećujem tim stvarima. Mi smo sve tu da treniramo, da pružimo najbolje što umemo, baš zbog reprezentacije.Verujem da će sve funkcionisati kako treba, a svaka odluka je na selektoru i ekipi. U suštini sve smo tu da radimo ono što je najbolje za Srbiju - naglašava najbolja tehničarka prošlogodišnjeg SP Bojana Drča.

Nekadašnja kapitenka Crvene zvezde jedva čeka da počne da sarađuje sa novim selektorom Đovanijem Gvidetijem, koji će se reprezentaciji pridružiti 23. maja.

- Očekujem dobar rad, on je jedan od najboljih trenera na svetu, mislim da će biti jako lepo što radimo sa njim. Pogotovo je to dobro za mlade devojke, koje od njega mogu mnogo da nauče. I neko da se uhodama i da vidimo kako će sve to da funkcioniše - ističe Drča.

Na pripremama, koje su počele 3. maja, je čak 13 devojaka iz domaćih klubova. To ohrabruje i trofejnu tehničarku:

- Ja sam uvek tu da im pomognem, koliko god mogu i svatom, nečim u terenu. Verujem da će biti lepo, uvek je tako kada smo u reprezentaciji.

Sjajna organizatorka igre ističe da dobro poznaje mlade devojke, jer je u sezoni 2021/22. predvodila crveno-bele.

- Sjajno je i što je Jedinstvo iz Stare Pazove osvojilo titulu. Pratila sam ih, gledala. Te devojke su stvarno mlade, mnogo rade sa Jovom Cakovićem, tako da je baš lepo za srpski odbojku da ima takav podmladak - naglašava

Pred našom selekcijom je još jedna naporna sezona, jer osim Lige nacija, očekuje ih SP i kvalifikacioni turnir u Kini za odlazak na Olimpijske igre u Parizu. Svesna je i da su kao svetske prvakinje inspiracija za sve protivnice.

- Ciljevi su uvek najviši, drugačije ne može ni da bude. Uvek idemo na visok plasman, zanimaju nas samo medalje. Godinama smo u vrhu, verujem da će tako biti i ove sezone. A što se tiče sezone, ona uvek dugo traje. Na to smo navikle, nije nam ni čudno, ni ništa novo, da smo zajedno od maja do oktobra - naglašaca Bojana.

Ova godina je specifična, jer će selekcije, koje ne izbore kroz kvalifikacije plasman na LOI, kartu za Pariz dobiti na osnovu rang liste. Naše dame ne opušta što su trenutno prve na rang listi.

- Sigurno je da su kvalifikacije za OI prioritet, trebalo bi da iskoristimo šansu u Kini i plasiramo se u Pariz. U suštini Ligu nacija verovatni ćemo igrati u mešovitom sastavu, na svakom turniru neće putovati ista ekipa. I na to smo navikli, mlade devojke će imati priliku da igraju. Tek smo krenule, videćemo kako će sve ići - podvlači Drča.

Podsetimo, naša selekcije u Ligi nacija startuje u Antaliji, gde će 31. maja igrati sa SAD, 1. juna sa Turskom, 3. sa Poljskom i 4. sa Kanadom. Potom ih očekuju dueli u Braziliji (13. - 18. jun) i korejskom Suvonu (27. jun - 2.jul). Prvih osam selekcija igraće na završnom turniru od 12. do 16. jula u Arlintonu (SAD).

OKREĆEM SE NOVIM IZAZOVIMA

TROFEJNA tehničarka je prošle sezone dirigovala igrom ekipe Ljenjingradski iz Sankt Petebruga.

- Iskreno nije bila lako sezona, a kako smo ispale u četvrtfinalu plej-ofa, nisam baš najzadovoljnija. Ali, to je već iza mene, okrećem se novim stvarima, reprezenatciji, radujem sa saradnji sa Gvidetijem. Optimistična sam i sa puno entuzijama čeka da krene reprezentativna sezona - kaže Drča.

STARTOVALI I ODBOJKAŠI

I ODBOJKAŠI su već počeli pripreme za Ligu nacija. Selektor Igor Kolaković trenutno radi sa 17 od 30 igrača. "Orlovi" startuju u Nagoji, gde 7. juna igraju sa Slovenijom, 8. sa Kinom, 9. sa Japanom i 11. sa Poljskom. Očekuju ih turniri u Roterdamu (20-25. jun) i Anhajmu (4-9.jul). F8 je od 19. do 23. jula u Gdanjsku.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!