MAJKA MRTVE ODBOJKAŠICE OVO NIJE OČEKIVALA: Dali su joj ćerkin telefon, a tamo...

Novosti online

15. 04. 2023. u 15:21

ODBOJKA je u četvrtak, 13. dana aprila 2023, bila zavijena u crno: pronađena je mrtva jedna od najtalentovanijih igračica Evrope, Julija Ituma. A ne samo da dva dana kasnije istraga turske policije nije našla definitivan odgovor da li je u pitanju bilo samoubistvo, nesrećan slučaj ili ubistvo, već je istraga pokrenuta u još jednoj državi.

МАЈКА МРТВЕ ОДБОЈКАШИЦЕ ОВО НИЈЕ ОЧЕКИВАЛА: Дали су јој ћеркин телефон, а тамо...

Foto AP

Podsetimo, osvajačica Evropskog olimpijskog festivala mladih (EJOF), ali i juniorskog prvenstva Evrope sa Italijom, naturalizovana Nigerijka je prekjuče pronađena mrtva ispred hotela u Istanbulu. I to jutro nakon utakmice u kojoj je s Novarom ispala iz Lige šampiona od Ezadžibašija, ekipe za koju igraju srpske reprezentativke Tijana Bošković i Maja Ognjenović.

Isprva su lokalni mediji javili samo da je osamnaestogodišnja odbojkašica pala sa prozora hotelske sobe (sa šestog sprata), a iako je policija odmah izašla u javnost da je reč o samoubistvu, turski istražni organi su rešili da se detaljnije posvete ovom slučaju.

Međutim, kako javlja italijanski "Đornale", i Tužilaštvo Italije pokrenulo je postupak jer se pojavljuje sve više detalja koji zbunjuju javnost.

Julija Ituma / Foto Profimedia

Najnoviji je informacija koju je majka odbojkašice, Elizabet, rekla kada je doputovala u Istanbul po dobijanju vesti da je izgubila ćerku:

- Videla sam njen telefon, ali on je sada potpuno prazan! Uključila sam ga, no u njemu nema baš ničega. Obrisane su sve tekstualne poruke, kompletan imenik, čak i VotsAp poruke. Zapravo, obrisana je i sama VotsAp aplikacija.

Ona je dodala da su "sigurno, turske vlasti koje istražuju smrt Julije Itume napravile kopiju sadržaja telefona kako bi kompjuterski sve istražili", ali se pita - zašto je sve sa telefona potom obrisano?

Posle tog intervjua, u celu priču se uključilo i pomenuto italijansko tužilaštvo, pa ova tragedija sada ima nastavke u dve države, onoj u kojoj se smrt odbojkašice dogodila, i onoj u koju je njeno beživotno telo ove subote dopremljeno nakon što je bilo na obdukciji u Istanbulu. Rezultati obdukcije zasad nisu poznati javnosti.

Šta je dosad poznato o smrti Julije Itume?

Podsetimo, ekipa Novare je još u četvrtak, na dan tragedije, u popodnevnim satima, ćutke napustila Istanbul vrativši se u Italiju, a dobro obavešteni turski novinari su potom otkrili sledeće detalje iz istrage:

  • Tokom večeri, posle poraza, Julija Ituma je rekla drugaricama da se "ne oseća dobro".
  • U sobi 607 na šestom spratu ona je bila sa cimerkom Lusijom Varelom Gomez, koja je policiji izjavila "Nas dve smo pričale do sat i po iza ponoći. Tada sam zaspala. Ujutru su mi rekli da je pala kroz prozor".
  • Policija je utvrdila da je Ituma od 22.49 do 23.30 bila u hodniku hotela i pričala s nekim telefonom, a onda ušla u sobu.
  • Poslednja poruka koju je Julija Ituma poslala bila je u VotsAp grupi Ženskog odbojkaškog kluba Novara, i to usred noći. Tada je napisala samo: "Zbogom".

Majka ne veruje da je u pitanju samoubistvo

Kako je javila italijanska "Republika", majka preminule odbojkašice, Elizabet, doputovala je u Tursku odmah nakon što je saznala šta se desilo i izjavila da ne veruje da je njena ćerka izvršila samoubistvo.

- Moja ćerka je bila tako jaka. Ne verujem da je želela da skoči kroz prozor.

U subotu je tome za dodala i sledeće:

- Ako je ona imala neke probleme, nažalost, nikada ih nisam primetila. Nisam ništa loše primetila, Julija nije o sebi pričala ništa osim pozitivnih stvari. I sada sam ispunjena osećajem krivice.

Isti izvor navodi da je Ituma zvala svoju majku u sredu oko deset sati uveče i rekla: "Mama, izgubile smo. Ja sam osvojila dva poena, ali je tim bio užasan".

Podsetimo, beživotno telo Julije Itume je pronađeno ispred istanbulskog hotela u četvrtak oko 5.30.

Ona je za Novaru je u ovoj sezoni Lige šampiona igrala dvaput i protiv Crvene zvezde, kada je zabeležila dva, odnosno šest poena.

BONUS VIDEO: DILEME NIJE BILO: Zbog ovoga je prekinuta utakmica Čukarički - Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)