VATERPOLISTI RADNIČKOG OPET RAZOČARALI: Kragujevčani u Ligi šampiona kod kuće izgubili od splitskog Jadrana sa 13:11

S. K.

01. 03. 2023. u 22:26

JOŠ jednom su vaterpolisti Radničkog razočarali u Ligi šampiona. Kragujevčani su u devetom kolu grupe A na svom bazenu izgubili od direktnog konkurenta u borbi za četvrto mesto, koje vodi na F8 u Beogradu, splitskog Jadrana – 11:13 (1:4, 3:4, 4:2, 3:3). Šumadinci u 10.kolu, 22. marta u Tbilisiju igraju sa Dinamom.

ВАТЕРПОЛИСТИ РАДНИЧКОГ ОПЕТ РАЗОЧАРАЛИ: Крагујевчани у Лиги шампиона код куће изгубили од сплитског Јадрана са 13:11

FOTO: M. Vukadinović

Janković i drugovi su bili nervozni, brzopleti, nesigurni. Odigrali su očajno igrača više, a nisu se dobro branili sa igračem manje. Ni golmani, Dobožanov i Todorovski nisu imali svoj dan, tako da je poraz bio neminovan.

Splićani su u meč ušli odlučnije, sigurnije, brzo su poveli sa 3:0, početkom treće četvrtine imali su i 9:4. Tek tada su domaći igrači zaigrali agresivnije u odbrani, ubojitije u napadu i uspeli su da se približe na 7:9. Međutim, nisu imali snage za preokret, tako da su šanse da se plasiraju na završni turnir sveli na minimum.

Previše grešaka napravili smo u ovako važnoj utakmici. Golmani, i ne samo oni, su bili van utakmice – razočaran je bio strateg Radničkog Uroš Stevanović.

RADNIČKI - JADRAN ST 11:13

BAZEN u Kragujevcu. Gledalaca: 700. Sudije: Stravidis (Grčka) i Kovač (Mađarska). Igrač više: Radnički 17 (4), Jadran 11 (6).

RADNIČKI: Dobožanov (1 odbrana), Branković, Stanojević, Janković 2, Ćuk 1, Gavrilović, Ukropina 4, Poznanović, Pljevančić, Antić, Lukić 4, Vrlić, Todorovski (2 odbrane).

JADRAN SPLIT: Marcelić, Burić 1, Marinić Kragić 4, Čagalj 1, Butić 2, Pejković, Bukić, Zović 1, Tomasović 4, Dobud, Šetka, Dužević, Anić (9 odbrana).

GRUPA A

DEVETO kolo: Radnički – Jadran ST 11:13, Hanover – Dinamo T. 8:10, Vuljagmeni – Olimpijakos 6:14, Pro Reko – Barseloneta 8:9.

TABELA: Barseloneta 24, Olimpijakos 22, Pro Reko 21, Vuljagmeni 13, Jadran ST 10, Radnički 9, Hanover 3, Dinamo T. 3 boda.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina