NOVI LET DUPLANTISA ZA VEČNOST: Leteo preko 6,22 metara

S. R.

26. 02. 2023. u 22:58

NOVI let do oblaka, novi skok za večnost i besmrtnost. Još jednom je zadivio atletski svet Armand Duplantis pomerivši granicu u skoku s motkom na 6,22 metra, što je ujedno i apsolutni planetarni rekord bilo u zatvorenom ili na otvorenom. Šveđanin rođen u Luizijani (SAD), na takmičenju u francuskom Klermonu u dvorani, neverovatni 60. put preskočio je letvicu iznad šest metara.

НОВИ ЛЕТ ДУПЛАНТИСА ЗА ВЕЧНОСТ: Летео преко 6,22 метара

Screenshot / RSI

Zadivio je Armand sve prisutne u gledalištu, jer je prelet bio čist, postojao je "luft" od pet centimetara. Posle nadmetanja opisao je kako se osećao na zaletištu pre još jednog istorijskog momenta: 

- Kada imate ovakve trenutke kada je energija na vrhuncu i napadate rekord, osećate se kao da levitirate. Imao sam osećaj kao da mi telo nije dotaklo zemlju tokom celog skoka. 

Zato se sada svi pitaju gde su granice 23-godišnjeg momka? Pre tri godine, prvi put je oborio rekord na EP u dvorani u Torunu 2020, tada je preskočio 6,17 metara, potom ga je sledeće sedmice u Glazgovu pomerio za još jedan centimetar. I u Beogradu se lane takođe pisala istorija i to dva puta. Na mitingu u "Štark areni", granica je pomerena na 6,19, a zatim i 13 dana kasnije na SP, stigao je na 6,20. Sledeća stanica, pre Francuske bilo je planetarno prvenstvo na otvorenom u Oregonu - 6,21 m. 

- Svaki rekord je nešto novo za mene. Možda je taj prvi od pre tri godine, bio pomalo luckast, ali ovaj mi je definitvno drugi omiljeni. Više ne osećam pritisak. Mnogo toga sam dokazao u proteklih nekoliko godina, posebno u dve poslednje. Znam kakav sam skakač i za šta sam sposoban. Znam da zaslužujem da budem na ovom mestu - zaključio je Duplantis.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)