KOMPLIKOVAN PUT RUKOMETAŠA DO OLIMPIJSKIH IGARA: Evropsko prvenstvo u Nemačkoj poslednja šansa

S. R.

29. 01. 2023. u 10:17

RUKOMETAŠI Srbije poslednju šansu da uđu u kvalifikacije za OI 2024. u Parizu imaju na EP od 10. do 28. januara iduće godine.

КОМПЛИКОВАН ПУТ РУКОМЕТАША ДО ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА: Европско првенство у Немачкој последња шанса

Foto: Nebojsa Parausic

Na šampionatu Starog kontinenta prvak će izvaditi francusku vizu, a ako se za zlato budu nadmetali današnji finalisti SP Francuska i Danska, onda i bronza donosi kartu za Grad svetlosti. Na EP će i dve selekcije, koje to nisu ostvarile na SP, vizirati kvalifikacije u martu iduće godine.

"Orlovi" su šampionat planete završili kao 11. Podsetimo, na SP šest selekcija izborilo je kvalifikacije za Pariz. Hrvatska kao deveta, zasad, čeka rasplet prvenstva Starog kontinenta, čiji prvak ide direktno na OI. Ukoliko neka od selekcija koje su već obezbedile kvalifikacije podigne pehar, Hrvati, kao prvi ispod crte - upadaju.

Slovenija kao deseta čeka ishod šampionata Afrike. Ako Egipat osvoji titulu, obezbeđuje plasman na OI i "dežela" odlazi u doigravanje. To će biti vrlo bitno i za "orlove", jer EP u Nemačkoj daje dva mesta u kvalifikacijama.

To znači da naši rukometaši moraju da budu među dve najbolje plasirane od svih reprezentacija koje nisu obezbedile plasman na OI ili kvalifikacije.

Ukoliko se ispune dva pomenuta uslova, Hrvati i Slovenci neće biti protivnici Srbije na EP, već će glavni rivali pulenima Tonija Đerone biti selekcije Islanda, Portugalije, Poljske, Holandije...

S obzirom na to da će u Nemačkoj igrati 24 tima, plasmanom u drugu fazu među 12, Srbija bi bila vrlo blizu plasmana u kvalifikacije. Ipak, trebalo bi napomenuti da "orlove" očekuje nastavak kvalifikacija za EP. Srbi u grupi 2 imaju četiri boda, koliko ima i Norveška, sa kojom dva puta igramo u martu (9. kod kuće, a 12. u gostima), dok su Slovačka i Finska bez bodova. 

FRANCUSKA ILI DANSKA

U FINALU SP za rukometaše večeras (21.00) će se u Stokholmu sastati Danska, koja juri treću krunu zaredom i šestostruki prvak sveta, Francuska.

Za bronzu će se od 18 časova boriti Švedska i Španija. Za peto mesto od 13 časova igraju Nemačka i Norveška, a za sedmo od 15.00 Egipat i Mađarska.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!