"POBEDA KOLEKTIVA!" Đerona: Svih 16 igrača je bilo na terenu i svi su dali doprinos

Tanjug

21. 01. 2023. u 20:04

RUKOMETAŠI Srbije pobedili su selekciju Argetine 28:22 (12:10) u drugom kolu grupe 3 Svetskog prvenstva u Poljskoj i Švedskoj. Zadovoljstvo nakon trijumfa nije mogao sa sakrije selektor "orlova" Toni Đerona.

ПОБЕДА КОЛЕКТИВА! Ђерона: Свих 16 играча је било на терену и сви су дали допринос

FOTO: Tanjug

Španski stručnjak je istakao da je pobedu doneo kolektiv.

- Želeo bih da čestitam igračima jer je ova današnja pobeda više nego ikada do sada izgrađena kolektivno - rekao je Đerona i dodao:

- Imali smo težak početak utakmice, mnogo smo energije potrošili u prethodnoj utakmici. Svi su pomogli, od prvog do poslednjeg. Svih 16 igrača je bilo na terenu i svi su dali doprinos. Morate da znate da igrate i dobijate ovakve mečeve, nisu lagani, nisu ni najlepši za gledanje, ali zadovoljni smo. Bili smo veoma dobri u odbrani, a u drugom poluvremenu smo uspeli da pronađemo i više rešenja u napadu - izjavio je trener Srbije.

Levi bek reprezentacije Ilija Abutović istakao je da je ekipa u prvom poluvremenu igrala bez energije.

- Utakmica sa Norveškom je ostavila traga, bila je iscrpljujuća. Napad je bio slabiji. U svlačionici smo se dogovorili par stvari, znali smo da je svaki gol bitan. Bilo je bolje u nastavku. Moglo je da bude +8, šteta. Imali smo napad, nespretno smo izgubili loptu i na kraju je bilo +6. Imamo dan odmora da se osvežimo. Znamo da će biti teže protiv Holandije, ali verujem u ovaj tim i nadam se trijumfu - zaključio je Abutović.

Podsetimo, Srbija i Holandija igraju u ponedeljak od 18 sati.

BONUS VIDEO: NEPOZNATI AUSTRALIJAN OPEN: Ovo možda niste znali o poznatom teniskom turniru

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024