RUKOMETAŠI SE SPREMAJU ZA SVETSKO PRVENSTVO: Cilj je da se plasiramo u četvrtfinale

Tanjug

31. 12. 2022. u 19:03

VREME je lepo, igrači su spremni, motivisani za rad i jedva čekamo da započnemo takmičenje na Svetskom prvenstvu, izjavio je selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona.

РУКОМЕТАШИ СЕ СПРЕМАЈУ ЗА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО: Циљ је да се пласирамо у четвртфинале

Foto: N.Paraušić

Naši rukometaši trenutno se nalaze u Staroj Pazovi gde se pripremaju za Svetsko prvenstvo u Poljskoj i Švedskoj.

- Sve je savršeno ovde u Pazovi. Pre dve godine ovde je sve počelo kada smo igrali dva meča protiv Francuske. To su lepe uspomene i svaki put kad smo ovde, osećamo se kao kod kuće. Ambijent je uvek fantastičan, čak i prošle godine kada situacija nije bila idealna - izjavio je Đerona, a prenosi Mocartsport.

Nakon priprema rukometaši putuju za Švedsku gde ih očekuju dve prijateljske utakmice sa domaćom selekcijom.

- Svesni smo da igramo protiv prvaka Evrope, biće to sigurno teške utakmice, ali smo uvereni da je za tim najbolje da se pripremamo na taj način. Kada želiš da budeš najbolji moraš odmeravati snage sa najboljima. Te utakmice će nam dati priliku da testiramo i definišemo planove za grupnu fazu Svetskog prvenstva. Putujemo najpre za Švedsku, potom se vraćamo za Poljsku i cilj je da se ponovo vratimo u Švedsku.

Dodaje da se nada da će se naredne godine nastaviti niz uspešnih rezultata iz ove godine.

- Svi se bavimo sportom da bismo osvajali medalje. Sjajno je što smo osvojili dve bronze u muškoj konkurenciji i jednu u ženskoj u 2022. godini, kako za rukomet, tako i za Srbiju i njen narod. Nadam se da će pozitivno uticati i na domaću ligu i klubove, jer dobri rezultati uvek donose dobre promene. Verujem da će ove medalje dati priliku da rukomet i rukometaši budu vidljiviji svima koji žele da investiraju u sport, da vide potencijal u našem sportu i da pomognu da rezultati i uslovi u budućnosti budu još bolji. Od letos kada smo osvojili treće mesto na Mediteranskim igrama i Evropskom prvenstvu za juniore, dobio sam veliki broj poziva od trenera širom sveta koji se sada interesuju za srpske igrače. Ako reprezentacije imaju uspeha, verujem da će to pozitivno uticati na celokupni srpski rukomet - zaključio je Đerona.

Reprezentacija Srbije utakmice grupne faze igra u Katovicama sa selekcijama Alžira, Nemačke i Katara. Svetsko prvenstvo se igra od 11. do 29. januara.

BONUS VIDEO: BRAZIL TUGUJE: Trodnevna nacionalna žalost dok se zemljaci sećaju i opraštaju od Pelea

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri