LUDA TRKA U PONIŽAVANJU: Ovo što je ruski vozač doživeo pred spektakl u Formuli 1 se ne pamti

Novosti online

18. 10. 2022. u 17:59

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njih spadaju i neke sportske, u kojima se ruski sportisti često nalaze, ni krivi ni dužni, kao žrtve.

ЛУДА ТРКА У ПОНИЖАВАЊУ: Ово што је руски возач доживео пред спектакл у Формули 1 се не памти

FOTO: Tanjug

Od početka pomenute vojne intervencije Rusije, zapadne države se prosto utrkuju ko će i kako kazniti i Rusku Federaciju, ali i Belorusiju koja joj pomaže, a kako sport nije izuzet od sankcija, i tu postoji trka - ko će više, a ko na originalniji da izrekne neku kaznu ili uradi nešto po tom pitanju.

One uobičajene sankcije, da se klubovi i reprezentacije izbacuju sa takmičenja, pa i pojedinci u mnogim pojedinačnim sportovima, dovele su i do sličnih "odmazda" i u medijskoj sferi, a za pravi skandal pobrinuo se britanski "Skaj sports".

Naime, u najavi predstojeće trke Formule 1 za Veliku nagradu Sjedinjenih Američkih Država, koja se u nedelju, 23. oktobra, vozi u Ostinu, u Teksasu, pomenuti britanski medij je rešio da "odseče i zameni" glavu ruskog vozača, Nikite Mazepina, sa prvobitne najave ovog nadmetanja.

Na fotografiji koja je i pred vama, možete videti na levoj strani lik Kevina Magnusena, iz ekipe "Has F1", a zapravo je njegova glava samo "nalepljena" na telo Mazepina:

Pomenuti Rus je trebalo ove sezone da drugu godinu zaredom vozi za Has, ali mu je ugovor otkazan od strane ekipe zbog rata u Ukrajini. Njega je zamenio upravo Magnusen, koji ga je i voljom urednika Skaj sporta "zamenio" i na fotografiji.

- Stvarno sam se, od duše, nasmejao. S jedne strane, boli kada izgubite glavu. Ali, sa druge strane, i dušom i telom sam i dalje u Formuli 1 - poručio je Mazepin za agenciju RIA Novosti.

Bonus video: Brzo voze i dobro zarađuju - Da li je šampion Formule 1 prvi i po plati?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)