CILJ SU TRI BODA: Protiv Nemica odbojkašice moraju mnogo bolje nego protiv Bugarki

S. K.

29. 09. 2022. u 10:01

NAPORAN put od Arnema do Lođa odbojkašice su brzo zaboravile. Svetske prvakinje su juče trenirale i pravile taktiku za današnji (16.00) duel trećeg kola grupe C SP u Holandiji i Poljskoj sa Nemačkom.

ЦИЉ СУ ТРИ БОДА: Против Немица одбојкашице морају много боље него против Бугарки

FOTO: FIVB

Srpkinje do kraja prve faze igraju sa Kazahstanom (petak, 13.00) i SAD (subota, 19.00).

- Na prvenstvu smo krenule kako smo i očekivale. Doduše, protiv Bugarske smo se opustile, što se odrazilo na rezultat. Srećom, pobedile smo i spremamo se za Nemice. Znamo da su veoma nezgodne, slično igraju kao Bugarke, Belgijanke...

Ali, na nama je da igramo našu prepoznatljivu igru i da budemo mnogo bolje nego protiv Bugarki - ističe za sajt OSS primač Bojana Milenković.

Nemice od ove godine vodi trofejni stručnjak Vital Hejnan, koji je do prošle godine bio na kormilu muške selekcije Poljske. Slavni Belgijanac je sa Poljacima bio prvak sveta, a pre osam godina je Nemce doveo do trećeg mesta na planeti. Cilj iskusnog stručnjaka je da Nemačku vrati u vrh. Inače, ove godine dve selekcije odmerile su snage u Ligi nacija, Srbija je na turniru u Kalgariju slavila sa 3:1. Tada selektor Danijele Santareli nije mogao da računa na Tijanu Bošković, Bojanu Drču, Minu Popović i Aleksandru Jegdić.

Našim devojkama je cilj da prvu fazu završe pobednički, kako bi u drugu fazu u grupu F (Lođ) ušle sa četiri pobede.

- Sistem takmičenja je takav da nam je važno da prenesemo maksimalan broj bodova. Nadam se da ćemo uspeti u tome. Inače, poznajem odlično Nemice. Odlikuje ih jako dobar servis i brza igra. Zato je bitno da se što pre priviknemo na njihov servis i adaptiramo na njihov stil. Mislim da to neće biti problem za našu ekipu i nadam se da ćemo da pobedimo - naglašava libero Aleksandra Jegdić, koja od 2018. igra za prvaka Nemačke Potsdam.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!