NIKOGA NE POTCENJUJU: Srpski odbojkaši sutra startuju na Svetskom prvenstvu

S. KRSTOVIĆ

26. 08. 2022. u 11:00

POČINjE! Najbolji odbojkaši planete danas počinju borbe za medalje na SP (26. avgust - 11. septembar) u Poljskoj i Sloveniji.

НИКОГА НЕ ПОТЦЕЊУЈУ: Српски одбојкаши сутра стартују на Светском првенству

FOTO: M. Vukadinović

"Orlovi" su sinoć trenirali u dvorani "Spodek" u Katovicama, u kojoj će sutra (20.30) u prvom kolu grupe A odmeriti snage sa Ukrajinom. Potom slede dueli sa Portorikom i Tunisom, 29. odnosno 31. avgusta. Prve dve selekcije iz svake grupe i četiri najbolje trećeplasirane plasiraće se u osminu finala.

- Protivnici u grupi su, što se kaže, za poželeti. Ali, sa druge strane to je i opasno. Svakom protivniku mora da se pristupi ozbiljno, jer samo tako možemo da očekujemo dobar rezultat. Nadam se da ćemo biti spremni da odigramo maksimalno te prve tri utakmice. Između ostalog, to je dobro za uvod, a mnogo će nam značiti i u nokaut fazi - ističe u telefonskom razgovoru za "Novosti" Marko Ivović.

Iskusni primač je posle "Vagnerovog memorijala" za poljske medije priznao da naša selekcija igra toplo-hladno:

- Tada smo igrali na momente sjajno, pa smo padali. To su neke sitne greške, ali u jačim utakmicama one su veliki zalog, množe se i može se izgubiti ili pobediti na njima. Nadam se da u grupnoj fazi SP toga neće biti. Naime, forma se ne diže na treningu, već na utakmicama, tako da se nadamo da ćemo te nedostatke da nadoknadimo - naglašava Ivović.

Sistem takmičenja je promenjen, jer je Rusiji oduzeto SP. Igra se ubrzano, eliminacije kreću od osmine finala... Tek kada se završi grupna faze znaće se redosled selekcija od 3. do 16. mesta, jer su prva i druga pozicija rezervisane za Poljsku i Sloveniju.

- Kažu da je najteže igrati osminu finala i četvrtfinale. Nadam se da ćemo psihički biti spremni za prve tri utakmice. A u nokaut fazi šta uradimo. Bitno je da u tim mečevima odluke budemo u dobroj formi, skoncetrisani. U ovom trenutku ne možemo ni da pretpostavimo s kim ćemo se sastati u eliminacijama. Zato je važno da u grupi obezbedimo što bolju poziciju za osminu finala - ističe Ivović.

Marko naglašava i da je najvažnije da budu svi zdravi:

- Poljaci kažu vi Srbi imate visoke ciljeve. Ja odgovorim - tako je. Pitaju, a šta je sada cilj. Uzvraćam, isto to. Nadam se najboljem mogućem rezultatu. n

S. KRSTOVIĆ

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri