NOVI "DELFINI": Vaterpolisti na Završnom turniru Svetske lige u Strazburu

S. R.

21. 07. 2022. u 09:34

VRELO vaterpolo leto se nastavlja. Vremena za predah i ostavljanje kapice sa strane gotovo da nema, jer izabranike Dejana Savića očekuje završni turnir Svetske lige u Strazburu (22-27. jul). "Delfini" će već sutra (18.00) igrati prvi meč u grupi A protiv reprezentacije Crne Gore.

НОВИ ДЕЛФИНИ: Ватерполисти на Завршном турниру Светске лиге у Стразбуру

FOTO: M. Vukadinović

U sastavu neće biti nijednog igrača koji je osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju. Ovo će biti debi na seniorskim takmičenjima za mnoge vaterpoliste koji su bili prvi na prošlogodišnjem šampionatu do 20 godina u Pragu, poput Filipa Brankovića, Vasilija Martinovića, Luke Pljevančića, Bogdana Gavrilovića i Vuka Milojevića. Na nadmetanju neće biti ni dvojice golmana, Lazara Dobožanova i Vladimira Mišovića, iz zdravstvenih razloga.


- Još ranije je odlučeno da zbog naporne sezone u Strazbur ne idu Strahinja Rašović, Dušan Mandić, Nikola Jakšić, Sava Ranđelović, Đorđe Lazić, kao i Branislav Mitrović, koji je završio obaveze sa reprezentacijom ovog leta. U godini izuzetno zgusnutog kalendara u Strazburu ćemo odigrati sa ovim timom najbolje što možemo, da i ovi igrači osete veliko takmičenje. Preostali deo ekipe sa Dobožanovim i Mišovićem će već danas nastaviti pripreme za EP u Splitu - rekao je Savić za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Na spisku je 16 igrača koji će nositi kapicu naše zemlje u Francuskoj: Dimitrije Rističević (Panatinaikos), Milan Bulajić (Valis), Radomir Drašović (Novi Beograd), Luka Pljevančić (Radnički), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Viktor Rašović (Novi Beograd), Nikola Lukić (Radnički), Nemanja Vico (Radnički), Đorđe Velkić (Ortiđa), Bogdan Gavrilović (Radnički), Gavril Subotić (Crvena zvezda), Ognjen Stojanović (Šabac), Marko Radulović (Radnički), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda) i Filip Branković (Radnički).

U grupi sa "delfinima" su još i Španija, sa kojom se sastajemo u subotu (16.00), dok je u nedelju na programu duel sa Australijom (16.00). U grupi B nalaze se: Italija, Francuska, Kanada i SAD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri