IGOR KOLAKOVIĆ JOŠ NIJE ODREDIO TIM: "Mislimo na SP"

S. K.

17. 06. 2022. u 19:16

IGRA je preča od rezultata. Bar tako tvrdi selektor odbojkaša Igor Kolaković. Trofejni trener se ne opterećuje uspehom u Ligi nacija, koliko mu je bitno da udari jake temelje za SP krajem avgusta i početkom septembra u Poljskoj i Sloveniji.

ИГОР КОЛАКОВИЋ ЈОШ НИЈЕ ОДРЕДИО ТИМ: Мислимо на СП

FOTO: OSS

Iskusni stručnjak juče nije saopštio tim za turnir grupe 3 Lige nacije u Sofiji, jer kako je podvukao to će prelomiti večeras. Inače, "orlovi" putuju u nedelju, a od srede ih očekuju dueli sa SAD, Brazilom, Kanadom i Australijom.


- Amerika je trenutno najjača, Brazil je izgubio prošlog vikenda od Kine, što nam daje šansu da sa optimizmom uđemo u taj meč. Kanada se nije proslavila, ali ima potencijal i iskusne igrače. Australija je nepoznanica za nas u ovom trenutku. Moramo da pokažemo karakter protiv najjačih, Amerike i Brazila, a u duelu sa Kanadom i Australijom ono što se očekuje od nas - istakao je na presu Igor Kolaković.

Trofejni stručnjak želi i da spusti loptu kako bi se što manje pričalo o završnom turniru od 20. do 24. jula u Bolonji.

- Vidim da su svi optimistični što se tiče F8. Mi u ovogodišnji projekat nismo ušli sa nekim definisanim ciljem. Bitno je da mlađi igrači ili igrači bez iskustva dobiju šansu i pokažu koliko mogu, jer nemamo posle Lige nacija mnogo vremena za pripreme za SP. Sada ću priliku da pružim i iskusnijim igračima, koji su kasnije završile Lige, jer im je zbog SP neophodan ritam utakmica. Da smo ušli sa velikom ambicijom, sigurno Luburić ne bi uradio intervenciju na Ahilovoj tetivi, Kovačević bi bio tu, bili bismo pažljiviji sa Ivovićem. Želimo da iskusniji igrači u Sofiji dođu do nivoa koji će nam garantovati dobar treći viked i daj Bože F8 - podvukao je Kolaković. 
 

ZAHVALNOST MELjANCU


NIKOLA Meljanac, korektor Srbije je na turniru u Otavi oduševio navijače, a mnogi su želeli i da se fotografišu sa njim. Jedan od njih je i Dajan Moro (11), čiji je otac Stefan poslao pismo OSS u kojem se zahvaljuje Meljancu što se fotografisao i popričao sa Dajanom posle meča sa Bugarskom.

- Za Dajana je to momenat koji će pamtiti celog života, posebno, jer voli i trenira odbojku - istakao je Stefan Moro.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?