DEVETNAEST VELIČANSTVENIH: Odbojkašice Srbije počele pripreme

Novosti online

09. 05. 2022. u 16:15

ŽENSKA seniorska reprezentacija Srbije počela je današnim okupljanjem u beogradskom hotelu “M” pripreme za Ligu nacija, koja će se odigrati od 31. maja do 17. jula. Dijego Flizi, pomoćnik Danijelea Santarelija, prvog trenera seniorki Srbije, izvršio je prozivku na kojoj je bilo 19 igračica. Dejan Bojović, sportski direktor OSS, pozdravio je reprezentativke i članove stručnog štaba i poželeo im uspešan rad.

ДЕВЕТНАЕСТ ВЕЛИЧАНСТВЕНИХ: Одбојкашице Србије почеле припреме

OSSRB

Zbog obaveza u klubovima na okupljanju u Beogradu nisu bile Mina Popović, Maja Aleksić, Bojana Milenković i Katarina Lazović.

U stručnom štabu seniorki Srbije, pored prvog trenera Santarelija su Andrea Cota, Dijego Flizi, Jelena Blagojević i Nikola Milosavljević kao pomoćnici. Mirjana Musulin je trener volonter, Vladimir Banković kondicioni trener, a Marko Greko vodi statistiku. U medicinskom timu su: dr Dejan Aleksandrić i dr Nikola Mičeta, Darko Stamatović je fizioterapeut i Dimitrije Pušić tim menadžer.

Pored glavnog trenera, iz stručnog štaba današnjem okupljanju nisu prisustvovali Jelena Blagojević, Andrea Cota i Marko Greko.

 


Naše odbojkašice aktuelni su svetski prvak, vicešampion Evrope i trećeplasirane na Olimpijskim igarama u Tokiju. Igraće u Ligi nacija 2022. u Ankari, Braziliji i Kalgariju. Tokom prve sedmice (od 31. maja do 5. juna) Srbija će u glavnom gradu turske prvo igrati protiv Belgije (sreda, 1. jun – 14.30 časova po našem vremenu). Nakon toga će drugi meč odigrati protiv Tajlanda (četvrtak, 2. jun – 12.00), a treća utakmica je protiv Bugarske (petak, 3. jun – 12.00). Poslednji duel u Ankari Srbija će odigrati protiv Holandije (nedelja, 5. jun – 15.00)

U  turskoj prestonici će još igrati i domaćin Turska, Italija i Kina.

Druga nedelja je na programu od 14. do 19. juna, a rivali Srbije u Braziliji će biti Italija (četvrtak, 16. jun – 2.00), Koreja (četvrtak, 16. jun – 20.00), Turska (petak, 17. jun – 23.00) i Brazil (nedelja, 19. jun – 15.00). U Braziliji će igrati i Nemačka, Dominikanska Republika i Holandija.

Našnj odbojkašice će tokom treće sedmice, od 28. juna do 3. jula igrati u Kalgariju protiv Nemačke (sreda, 29. jun – 1.00), SAD (petak, 1. jul – 4.00), Kanade (subota, 2. jul – 4.00) i Japana (nedelja, 3. jul – 1.00). U Kalgariju će još igrati Holandija, Belgija i Turska.

Naše dame u grupnoj fazi neće igrati sa Kinom, Dominikanskom Republikom i Poljskom.

OSSRB

 



Na Finalnom turniru će igrati 8 reprezentacija, a takmičenje počinje od četvrtfinala.

Finalni turnir u konkurenciji za pripadnice nežnijeg pola odigraće se od 13. do 17. jula u Ankari, u Turskoj.

Ovogodišnja Liga nacija  u konkurenciji odbojkašica odigraće se od 31. maja do 17. jula.

Novim formatom takmičenja predviđeno je da se za svaku nedelju takmičenja formiraju po dve grupe sa po osam selekcija, kao i da nadmetanje u okviru jedne sedmice traje šest dana, od utorka do nedelje.

Svaka reprezentacija će odigrati po 12 utakmica tokom tri sedmice, odnosno četiri meča za šest dana tokom jedne sedmice.


BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere