ZORANA NE PROMAŠUJE: Naša strelkinja od početka godine osvojila čak pet medalja - tri zlata i po jedno srebro i bronzu

S. O.

13. 04. 2022. u 18:03

KAD Zorana Arunović nanišani, ostaje samo pitanje koje će boje medalja biti.

ЗОРАНА НЕ ПРОМАШУЈЕ: Наша стрелкиња од почетка године освојила чак пет медаља - три злата и по једно сребро и бронзу

FOTO: D. Dozet

Tako je od početka 2022. Najsjajnijem odličju vazdušnim pištoljem na drugom Svetskom kupu, preksinoć u Rio de Žaneiru, prethodili su zlato u miksu sa Damirom Mikecom na Svetskom kupu u Kairu, a potom i tri medalje na Evropskom prvenstvu (ekipno zlato, pojedinačno srebro i bronza u miksu). Sada je u Brazilu dodala i peto odličje na blistavu nisku, koja će do kraja sezone, sasvim sigurno, biti još duža i bogatija.

Zorana je u Riju u kvalifikacijama zauzela sedmo mesto, a onda je krenula strašna serija u finalu. Čuvena Srpkinja je već posle deset (od ukupno 25) hitaca bila 1,3 kruga ispred Kamil Jedžejevski. U narednih pet serija Francuskinja je smanjila zaostatak na dva deseta dela kruga, a trećeplasirana Ana Korakaki (Grčka) je bila više od dva kruga iza Zorane i Kamil. Posle 20. hitaca, kada u igri ostaju još samo četiri najbolje takmičarke, Zorana je i dalje bila u vođstvu, Korakakijeva se popela na drugo mesto, Francuskinja pala na treće, a Hanijeh Rostamijan (Iran) je bila četvrta.

Poslednjih pet dijabola nije donelo promene u plasmanu. Kamil Jedžjevski je osvojila bronzu, a u meč za zlato ušle su evropska vicešampionka Zorana Arunović i svetska prvakinja Ana Korakaki.

U meču za zlato do 6:6 rivalke su vodile izjednačenu borbu. Tada je Zorana preuzela kontrolu, u pet uzastopnih hitaca bila je preciznija od Grkinje i trijumfovala sa fantastičnih 16:6, za još jedno zlato u svojoj prebogatoj riznici medalja.

Drugog dana SK, naš miks-par puškom, Andrea Arsović i Lazar Kovačević su zauzeli osmo, a Teodora Vukojević/Milenko Sebić 15. mesto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!