POMOGAO MI JE BAMBI TOŠIĆ: Srđan Ignjatov, selektor sankaške reprezentacije

B. Grujić

04. 03. 2022. u 05:00

SREĆAN što je u rodnom Zrenjaninu, ponovo sa svojom porodicom i preumoran od višednevne potere za avionskim kartama, Srđan Ignjatov, profesor fizičkog vaspitanja i selektor sankaške reprezentacije Srbije, u ranim jutarnjim satima u sredu, 2. marta, stigao je iz Moskve.

ПОМОГАО МИ ЈЕ БАМБИ ТОШИЋ: Срђан Игњатов, селектор санкашке репрезентације

Foto Privatna arhiva

Uz pomoć prijatelja i mnogo peripetija i neizvesnosti, uspeo je da obezbedi kartu do Istanbula. Posle višesatnog čekanja uspeo je da se ukrca u avion i sleti u Niš, gde su ga čekali sestra i zet.

- U Moskvu sam došao 23. februara, dan pre nego što se situacija sa Ukrajinom zaoštrila, a da zaista ništa nisam slutio, jer sam apolitičan - kaže za "Novosti" Srđan, koji je pet dana uzaludno pokušavao da pronađe let i napusti glavni grad Rusije.

- Budući da je moj sin Nikola reprezentativac Srbije i da je sa Lukom Novakovićem ranije došao u Moskvu, na Svetski kup, laknulo mi je kada sam uspeo da ih ukrcam na avion i oni su se preko Štutgarta i Beča vratili kući - priča dalje Srđan.

Tek tada su nastale njegove muke, jer je u Rusiji promena avionskih karata gotovo nemoguća misija, ali i zato što je zbog trenutnog nedostatka novca kod sebe bio u ozbiljnom problemu.

- Kontaktirao sam čak i sa svojim nekadašnjim učenikom u školi Zoranom Bambijem Tošićem. On u Moskvi poznaje ljude i to je ta veličina sporta, koji ne priznaje mržnju i ne poznaje granice - vidno uzbuđen govori Srđan.

Opisuje i svoj čudan osećaj da je, kao nikada dotad, zapao u beznadežnu situaciju. Osećaj je bio istovremeno i lep, jer su ga zvali prijatelji iz Slovenije, pa je sa prijateljem iz Hrvatske Ivicom i njegovom ćerkom Patricijom, bez ikakvih problema šetao ulicama Moskve, koja je mirna i gde se duh rata ne primećuje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)