„ATLETIKO VOLIM TE, HVALA TI NA SVEMU“ Najbolji srpski desetobojac Mihail Dudaš oprostio se od aktivnog bavljenja sportom

S.BAJIĆ

27. 02. 2022. u 15:27

MIHAIL Dudaš, nacionalni rekorder u desetoboju i sedmoboju, osvajač pet svetskih i evropskih odličja, jedan od najboljih atletičara u istoriji srpske „kraljice sportova“ ... stavio je tačku na četvrt veka dugu i izuzetno uspešnu petnaestogodišnju takmičarsku karijeru.

„АТЛЕТИКО ВОЛИМ ТЕ, ХВАЛА ТИ НА СВЕМУ“ Најбољи српски десетобојац Михаил Дудаш опростио се од активног бављења спортом

Foto: A. Aćimović

Sportista u vrhu planetarnog višeboja početkom ovog milenijuma, saopštio je to u subotu uveče na prigodnoj, emocijama obojenoj svečanosti u sali njegovog atletskog kluba Vojvodina, pred mnogobrojnim prijateljima, saradnicima, porodicom … kojima se zahvalio na podršci rečima „Atletiko volim te, hvala ti na svemu“.

- Planove za budućnost još nisam definisao, ali započeo sam par meni važnih projekata, koje bih želeo da realizujem. Najviše želim da sebi dam prostora da vidim kako izgleda život bez profesionalnog sporta, kako to izgleda bez pritiska zbog takmičenja koje dolazi, zbog povreda, izazova...- rekao je popularni Miša i istakao da je srećan što je u njegov život uplovila devojka Anđela.

Oproštaju od aktivnog bavljenja sportom, kojim je počeo još kao dečak 1997. godine, prisustvovali su i njegov trener, Feđa Kamasi i treneri Goran Obradović i Ferenc Kamasi, zatim Asmir Kolašinac, Mišini roditelji Marija i Đura, kao i roditelji njegove devojke Anđele, popularan glumački par, Branka Pujić i Dragan Jovanović... Tom prilikom, plakete Srpskog atletskog saveza i Grada Novog Sada uručili su mu Veselin Jevrosimović, predsednik i Ognjen Cvjetićanin, član gradskog veća za sport.

 

I pored činjenice da mu je bronza osvojena u Amsterdamu 2016. godine, najbolji rezultat karijere, na osnovu kog je nosilac nacionalnog priznanja, Dudaš ističe da mu je najdraža medalja juniorska bronza sa SP u Bidgošću 2008. godine.

- Ona me je definisala kao desetobojca i odredila u kom pravcu će da se kreće moja karijera- zaključio je Dudaš.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)