OGLASIO SE NAPADNUTI NOVINAR POSLE SKANDALA: "Nisu nam objasnili šta smo loše uradili"

Novosti online

06. 02. 2022. u 09:46

ZAPANjUJUĆE slike sa otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, kada su naočigled gledalaca reporter i kamerman holandske televizije Nos odvučeni usred direktnog uključenja od strane obezbeđenja na stadionu Ptičje gnezdo, a njihova kamera isključena, još nisu dobile epilog.

ОГЛАСИО СЕ НАПАДНУТИ НОВИНАР ПОСЛЕ СКАНДАЛА: Нису нам објаснили шта смо лоше урадили

FOTO: Jutjub printskrin

Poznato je jedino da reporter Sjerd den Bos i njegov kolega kamerman nisu povređeni i posle objašnjenja sa obezbeđenjem im je dozvoljeno da nastave sa svojim poslom.

Oglasio se i MOK preko svoje PR službe, objašnjenjem da je sve bio samo nesporazum jer je neko iz obezbeđenja previše ozbiljno shvatio svoj posao. Dodali su i da je odmah posle incidenta kontaktirali holandsku televiziju, ali oni su to demantovali.

Oglasio se i reporter Den Dos koji je na Tviteru izneo svoju verziju događaja.

- Nešto pre sedam sati, počeli smo sa snimanjem u blizini "Ptičijeg gnezda". Policija nas je uputila da snimamo van mesta koje je u tom momentu bilo ograđeno i poslušali smo naređenje. Potom nam je bilo potrebno malo vremena da ponovo postavimo opremu i da se uključimo. Međutim, samo nekoliko sekundi nakon što smo se uključili u program, jedan čovek me je silom izgurao iz kadra bez prethonog upozorenja. Nosio je odelo na kojem je pisalo "javni volonter i čuvar reda". Nije se identifikovao. Istovremeno, drugi čovek nam je oduzeo osvetljenje. Kada smo upitali, nisu umeli da nam objasne šta smo mi to loše uradili. Ali dali su nam da nastavimo sa uključenjem sa parkinga iza ugla - pojasnio je Den Dos.

Organizatori su za ove ZOI pripremili posebnu vrstu mehura, takozvanu zatvorenu petlju. Niko ne sme da napušta petlju tokom celih Igara, što je deo zdravstvenih mera kako bi se smanjio rizik od bilo kakvog širenja koronavirusa.

- U poslednjih par nedelja, mi smo kao i druge strane kolege, zaustavljani i po nekoliko puta od strane policije dok smo izveštavali o Igrama. Zato je teško pričati o onome što se desilo u petak kao izolovanom događaju, kako to inače MOK tvrdi da jeste. Međutim, sve se retko dešava iza kamera. Bez obzira, vratili smo se na posao - zaključio je Den Dos.

BONUS VIDEO: 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave