"TIJANA DELI MOJU SREĆU" Nova korektorka Crvene zvezde Dajana Bošković za "Novosti" o povratku u Srbiju posle deset godina

G. KELIĆ

30. 01. 2022. u 10:30

DESET godina kasnije, eto Dajane Bošković (27) tamo gde je sve počelo - u Srbiji.

ТИЈАНА ДЕЛИ МОЈУ СРЕЋУ Нова коректорка Црвене звезде Дајана Бошковић за Новости о повратку у Србију после десет година

foto: Dajana Bošković

Sjajna korektorka je nakon putešestvija po Turskoj, Poljskoj, Americi i Kini pred početak drugog dela sezone postala nova odbojkašica Crvene zvezde. sa kojom će u narednom periodu pokušati da napadne dugo čekanu duplu krunu.

Svesna je reprezentativka Bosne i Hercegovine očekivanja koje nosi igranje u crveno-belom dresu, ali i spremna da ih sa svojim novim saigračicama opravda.

- Nakon završetka sezone u Kini, počela je da se razmotava ta neka priča o mom vraćanju u Srbiju. U prvi mah sam bila malo začuđena zbog Zvezdine ponude, ali i oduševljena njome. Moram da kažem da je ovaj povratak za mene veoma važan. U Srbiji sam počela karijeru, tada kao tek srednjoškolka (u Dinamu iz Pančeva, prim. aut.), a sada se vraćam kao iskusna igračica i znam šta se od mene očekuje - ističe Boškovićeva u razgovoru za naš list.

Iz najmnogoljudnije zemlje sveta i ekipe Šenžen nosi samo najlepše uspomene.

- U Kinu sam otišla u jeku pandemije virusa korona, skoro tri meseca sam provela takoreći u karantinu, igrali smo u zatvorenom "balonu". Tako da zemlju kao zemlju nisam uspela da upoznam, međutim, svakako da odatle nosim jedno lepo iskustvo. Tamo se stvarno dosta radi, tempo je veoma jak, treninzi su izuzetno naporni i bio je to neki novi način pogleda na odbojku za mene.

Veruje Dajana da joj privikavanje na ekipu neće dugo trajati.

- Imamo nekoliko iskusnih igračica, tu su i mlađe odbojkašice, reprezentativke Srbije koje su vrlo talentovane i pravo je zadovoljstvo raditi sa svima njima. Do sada sam odradila tek nekoliko treninga, ali prvi utisak je da postoji mnogo žara i želje za napredovanjem - naglašava svoje impresije Boškovićeva.

Crveno-bele u nastavku sezone očekuje borba na dva fronta, domaće prvenstvo, gde trenutno zauzimaju treće mesto, i finale Kupa, u kojem će se šestog marta sastati sa Železničarom iz Lajkovca.

- Prija mi što Zvezda uvek "gađa" najviše ciljeve, nadam se da ću biti u mogućnosti da im pomognem. Imponuje mi je što su mene videli kao igračicu koja svojim kvalitetom može da doprinese njihovom putu ka duploj kruni.

Starija sestra Tijane Bošković, naše reprezentativke i jedne od najboljih odbojkašica sveta, ističe da i pored toga što ona favorizuje druge boje, to nije umanjilo njenu radost zbog saznanja da se Dajana vraća u Beograd.

- Dobro je poznato da je Tijana navijač Partizana, ali ona je oduvek podržavala svaku moju odluku, pa tako i ovu. Drago joj je što sam došla u najtrofejniji srpski klub, zna trenera Milana (Gršića) odranije i rekla mi je da se radi o vrhunskom stručnjaku. Sve u svemu, deli moju sreću zbog povratka u Srbiju - zaključuje Dajana.

ROSIĆ: PONOSNI NA DAJANU

GENERALNI direktor crveno-belih, naš proslavljeni libero, Nikola Rosić nije krio zadovoljstvo dolaskom starije sestre Bošković u klub.

- Mislim da smo ovaj prelazni rok iskoristili na najbolji način. Zahvalio bih se sponzorima, menadžmentu kluba i Upravi bez kojih do ovoga ne bi došlo. Svi smo usmereni ka trofejima, izuzetno sam ponosan što je Dajana došla u našu porodicu. Time smo pokazali ozbiljnost i ambicije u ovoj sezoni - rekao je Rosić.

UNIVERZITETSKA DIPLOMA

DAJANA je rođena je 11. aprila 1994. u Bileći. U Srbiju je došla sa sestrom Tijanom, igrajući najpre za pančevački Dinamo, a potom i za Vizuru. Od 2013. do 2017. igrala je za Univerzitet u San Antoniju (SAD), gde je diplomirala na smeru sociologije-komunikacije. Usledili su odlasci u poljsku Pilu i turske timove Saujeru i Kuzejboru.

Po završetku kineskog prvenstva, gde je igrala za Šenžen šest meseci, došlo je dogovora sa Crvenom zvezdom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!