JELENINO ZBOGOM SRBIJI: Nikad se nisam predavala, uvek sam bila timski igrač

S. Krstović

08. 01. 2022. u 21:13

TIHO, bez pompe, Jelena Blagojević je rekla zbogom reprezentaciji Srbije.

ЈЕЛЕНИНО ЗБОГОМ СРБИЈИ: Никад се нисам предавала, увек сам била тимски играч

Foto arhiva VN

Trofejna odbojkašica nikad sebe nije stavljala u prvi plan, uvek joj je bila važna ekipa, a posle EP u Beogradu odlučila je da mesto ustupi nekoj mlađoj devojci, koja će kao i ona da ostvari svoje snove.

- Uvek sam bila timski igrač, nisam bile previše na terenu. Ne spadam u grupu naših najboljih igračica da bi se nešto o meni pričalo, nisam bila prepoznatljiva, tako da sam još za vreme priprema odlučila da 2021. bude moja poslednja godina u reprezentaciji. Ostvarila sam svoje snove, igrala na Olimpijskim igrama, imam 33 godine i vreme je da ispunim neke svoje druge planove u karijeri - kaže za "Novosti" Jelena Blagojević.

Prekaljena primačica servisa uvek je sa radošću dolazila na pripreme selekcije, nije joj bila strana nijedna uloga u timu...

- Ponosim se što sam bila deo toga tima, što sam bila sa tim devojkama, igrala i provodila vreme sa njima, što smo zajedno pobeđivali i gubili. Nisam bila ona koja je odlučivala, ali sam maksimalno pomagala, koristila svaku ukazanu šansu. Srećna sam što sam imala privilegiju da igram za Srbiju - skromna je Blagojevićeva.

Jelena je uvek bila spremna da ispuni svaki zahtev selektora Terzića, da po potrebi igra i libera...

- Za jednu zemlju kao što je Srbija, koja je mala na mapi i u svetu sporta, osvajati medalje je veliki uspeh. I kada sam sticajem okolnosti, zbog odsustva Silvije Popović igrala libera. Za reprezentaciju bih igrala na svakoj poziciji, čak i jednom nogom - ističe Jelena.

Blagojevićeva je i primer upornosti, nije klonula duhom ni kada posle Olimpijskih igara u Londonu 2012. nekoliko godina nije bila na selektorovom radaru.

- Moja poruka mladim igračima je da nikad ne klonu duhom. Kada su se u jednom trenutku moji putevi i putevi reprezentacije razišli, vodila sam se idejom da ne treba odustajati, da treba verovati da se svako strpljenje isplati. I par godina kasnije, sa reprezentacijom sam osvojila evropsko zlato u Azerbejdžanu i Turskoj - kaže Jelena.

Trofejna odbojkašice primećuje da su Igre u Londonu 2012. bila prekretenica za našu selekciju.

UPOZNALA DOBRE LjUDE

- GLEDALA sam reprezentaciju kada su za nju igrale Anja Spasojević i Ivana Đerisilo. To su bili moji idoli, želela sam da budem kao one. Možda se negde nije ostvarilo, možda se ostvarilo vezano za rezultate, jer u odnosu na njihovu generaciju imamo više trofeja. Upoznala sam dosta dobrih ljudi, trenirala sa najboljim igračicama na svetu, učila od selektora Zorana Terzića, tako da ću te godine pamtiti kao nešto najlepše što mi se dešavalo - priča Jelena.

- Bilo je to specifično leto, dosta takmičenja, povrede najboljih igračica, dosta pehova. Na kraju smo tamo prošle kako smo prošle. Sigurno je da smo tada naučili kako u budućnosti treba da se radi, što se pokazalo kasnije, osvajanjem medalja na svakom mogućem takmičenju - podvlači Jelena.

Prošle godine za mesec dana odigrale su i Olimpijske igre i EP. U Tokiju su bile treće, u Beogradu druge.

- Ostao je žal za zlatom u našoj zemlji, većina devojaka je želela da kraj u reprezentaciji pamti po tituli u "Areni". Ali, sport je takav, Italija je bila bolja... Mislim da ne bi trebalo da budemo tužne, nezadovoljne. Imati medalju sa velikih takmičenja je ogroman uspeh. Ne može uvek sve da se osvoji, ne može uvek da se igra u top formi, zato moramo da budemo srećne i zadovoljne - naglašava Blagojevićeva.

POLjSKA - DRUGA KUĆA

TROFEJNA odbojkašica već šestu sezonu igra u Poljskoj, a petu u Rešoviji.

- Ovde već kažu da sam njihova, domaća. Poljaci dosta vole odbojku, do korone hale su bile pune. Sve je više i nas Srba. Vole nas kao da smo njihovi, cene i poštuju. Planiram da ovde ostanem i po završetku igračke karijere. Moj klub Rešovija ima dobre rezultate, ove sezone osvojile smo Superkup, lideri smo šampionata. Samo da nas zdravlje posluži - kaže Blagojevićeva.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri