NIŠTA OD GREND SLEMA! Danijel Huber trijumfovao u Bišofshofenu, Kobajaši ipak slavi

Novosti online

06. 01. 2022. u 20:03

RJOJU KOBAJAŠI je jedan od samo trojice ski-skakača koji je uspeo da trijumfuje na sve četiri skakonice novogodišnje turneje u istoj sezoni, pored njega to je uspelo samo još Svenu Hanavaldu i Kamilu Stohu. Imao je Japanac priliku da postane prvi skakač sa dva gren slema, ali mu je slavlje pokvario Danijel Huber.

НИШТА ОД ГРЕНД СЛЕМА! Данијел Хубер тријумфовао у Бишофсхофену, Кобајаши ипак слави

Tanjug/AP

Doduše, ovosezonska turneja bila je malo specifična jer nije bilo takmičenja u Insbruku, umesto koga je dva puta na programu bio Bišofshofen (ista stvar desila se i 2007/08, oba puta zbog lošeg vremena u Insbruku).

U sredu je održano prvo takmičenje na Paul Auzelajtner skakaonici, kao zamena za Insbruk, i tu nije bilo problema za Kobajašija koji je trijumfovao ispred norveškog tandema Granerud Lindvik, iako je posle prve runde imao popriličan zaostatak za potonjim. 

Na "originalnom" bišofshofenu, Kobajaši je zauzeo tek peto mesto, iza pomenutog Hubera, Graneruda, Nemca Gajgera i Kobajašijevog zemljaka Sata.

Ipak i peto mesto bilo je dovoljno Kobajašiju za titulu pobednika turneje, čak je uspeo i da poveća bodovnu prednost nad Lindvikom koji je završio tek na desetom mestu.

U ukupnom poretku na turneji Kobajaši je na prvome mestu sa 1162,3 boda, a za njim su sledili Lindvik sa 1138,1, Granerud sa 1128,2, a u generalnom plasmanu među prvih 10 našli su se još i Gajger, Ajzenbihler, Jonason, Kos, Herl, Sato i Štefan Leje.

Kobajašiju je ovo druga titula na legendarnoj turneji, po čemu je izbio na deobu šestog mesta večite liste pobednika. Rekorder je slavni Finac Jane Ahonen sa pet, ispred legendarnog Nemca Jensa Vajsfloga koji je trijumfovao četiri puta. Po tri titule imaju Kamil Stoh, Bjern vikola i Helmut Reknagel.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave