BEOGRAD NAGRADIO NAJBOLJE: Damiru i Milici uručeno priznanje

Tanjug

29. 12. 2021. u 13:48

OLIMPIJSKA šampionka u taekvondu Milica Mandić i strelac Damir Mikec, osvajač srebrne medalje u Tokiju, najbolji su sportisti Beograda za 2021. godinu u tradicionalnom izboru Sportskog saveza Beograda (SSAB).

БЕОГРАД НАГРАДИО НАЈБОЉЕ: Дамиру и Милици уручено признање

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

- U Tokiju nije bila treća-sreća, nego četvrta, ali bitno je da je bilo i mislim da će tek i biti jer mi ova medalja daje podstrek i imam još više elana da budem još bolji. Imam sreću da sam u takvom sportu koji je dugovočen i po nekom nepisanom pravilu u mojoj disciplini, pištolju, sa 32 godine tek postaješ onaj pravi - rekao je Mikec i dodao da mu ovo priznanje mnogo znači da bude još bolji na narednim takmičenjima i da što pre izbori kvotu za Olimpijske igre u Parizu.

Za najboljeg trenera proglašen je selektor taekvondista Dragan Jović, a najbolji klub je njegov TK Galeb.

Nagradu je dobio i Tanjug, odnosno urednik sportske rubrike Željko Vučković, koji je proglašen za najboljeg sportskog novinara u 2021.

Najbolji sportski funkcioner je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Nagrade su uručili predsednik SSAB Dragan Tomašević, potpredsednik Mladen Kecman i generalni sekretar Nikola Penić.

- Beograd je esencija srpskog sporta, gajimo lepu tradiciju izbora najboljih i ono što je jako važno uvek imamo težak izbor da proglasimo najbolje, a ove godine bilo je posebno teško zbog jedne od najkvalitetnijih godina srpskog, a samim tim i beogradskog sporta. Posebno mi je značilo da nagradu predam mom profesoru Ćirkoviću. Nadam se da ćemo u godinama koje predstoje imati još teži zadatak da izaberemo najbolje u Beogradu - rekao je Tomašević.

Najbolji sportista u neolimpijskom sportu je Marko Kovačević, najbolji paraolimpijci su Saška Sokolov i Željko Dimitrijević, nagrađeni su i Streljački savez, Sportski savez opštine Stari grad, dok je profesoru Zoranu Ćirkoviću uručena nagrada za životno delo.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

BAKIĆ I PJETLOVIĆ UOČI FINALA: Presudiće motivacija