LEGENDARNI JUSEIN BOLT NEMA DILEMU: Da sam učestvovao u Tokiju osvojio bih zlato

Tanjug

17. 11. 2021. u 17:00

JEDAN od najboljih atletičara svih vremena Jamajčanin Jusein Bolt rekao je da bi osvojio zlatne medalje u trkama na 100 i 200 metara da je učestvovao na Olimpijskim igrama u Tokiju.

ЛЕГЕНДАРНИ ЈУСЕИН БОЛТ НЕМА ДИЛЕМУ: Да сам учествовао у Токију освојио бих злато

FOTO: AP

- Današnja generacija trkača nije previše brza. Da sam učestvovao u Tokiju verovatno bih istrčao 100 metara brže od 9,80 sekundi (vreme kojim je Italijan Lamont Marsel Džejkobs osvojio zlatnu medalju). Svojim rekordima (100 metara - 9,58 sekundi, 200 metara - 19,19 sekundi) postavio sam visoke standarde koje će biti veoma teško dostići. Moj trener mi je pred kraj karijere kazao da drugi sprinteri ne ubrzavaju u finišu, jer ne mogu, a da sam ja usporavao - rekao je Bolt za "Eurosport".

Jamajčanin je u prebogatoj karijeri osvojio osam zlatnih olimpijskih medalja, dok je na Svetskim prvenstvima osvojio čak 11 najsjajnijih odličja.

Povukao se 2017. godine posle Svetskog prvenstva u Londonu.

BONUS VIDEO: NOLE U TRANSU: Ovako slavi pobedu Orlova

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave