"PARTIZANOVA KUĆA JE ISPUNJENA TUGOM" Ispraćaj Mirjane Mašić Jovović - odlazak heroine svetskog sporta

Novosti online

10. 11. 2021. u 17:13

PORODICA, prijatelji, saradnici i poštovaoci legende srpskog i svetskog streljaštva Mirjane Mašić Jovović, koja je preminula u petak u 72.godini, danas su se oprostili od velike šampionke.

ПАРТИЗАНОВА КУЋА ЈЕ ИСПУЊЕНА ТУГОМ Испраћај Мирјане Машић Јововић - одлазак хероине светског спорта

FOTO: SSS

Nekadašnja svetska rekorderka je sahranjena na Novom groblju u Beogradu, a pre poslednjeg ispraćaja, u Klubu sportista na stadionu Partizana, održana je komemorativna sednica.

Mirjana Mašić Jovović je ceo sportski vek provela u Streljačkom klubu Partizan, što kao takmičar, što kao trener. Najtrofejniji je sportista u istoriji crno-belog sportskog društva.

U ime JSD Partizan, prisutnima se obratio generalni sekretar Milan Obućina, koji je podsetio da je Mirjana Mašić Jovović tokom karijere osvojila preko 400 medalja na domaćim, 67 na međunarodnim takmičenjima, od toga 17 na svetskim i evropskom prvenstvima, a da je njen svetski rekord iz 1971. bio neoboren više od sedam godina.

- Partizanova kuća je ispunjena tugom. Mirjana Mašić Jovović je nesvakidašnja heroina srpskog i svetskog sporta. Sem po uspesima biće upamćena i po velikoj posvećenosti ljudima, sportu, Partizanu, ali i umetnosti, jer se bavila slikarstvom. Izuzetna predanost ciljevima vodila ju je ka pobedama i vrednim rezultatima. Jak trag ostavila je kao takmičar, ali i kao trener. Ovim poslom je počela da se bavi još kao aktivni takmičar. Svoje veliko znanje je uspešno prenosila na nove generacije – kazao je između ostalog Obućina.

Goran Maksimović, olimpijski šampion iz 1988.godine, koji je godinama sarađivao sa Mirjanom Mašić Jovović u Partizanu i reprezentaciji, se od nekadašnje svetske rekorderke oprostio u ime Streljačkog saveza Srbije.

-Kao sportista, Mirjana je bila veliki borac. U svakom takmičenju je do samog kraja davala poslednji atom snage i često je do pobeda dolazila upravo u završnici zato što nije posustajala i do kraja pružala sve od sebe. Kasnije je uspešno radila kao trener, što u Partizanu, što kao selektor reprezentacije. Međutim, ona nije bila samo trener. Bila je majka svojim strelcima kako u klubu tako i u reprezentaciji. Bila je svedok mojih uspeha ne samo u sportu, već i u privatnom životu. Zauvek će nam ostati u sećanju – istakao je Maksimović i Mirjani Mašić Jovović se u svoje i u ime streljačke porodice zahvalio na svemu što je postigla i uradila za srpski sport.

Generalni sekretar Streljačkog saveza Srbije Nenad Petković, član Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije, je na komemoraciji govorio u ime OKS.

Petković je pročitao telegram saučešća Božidara Maljkovića, predsednika OKS. Maljković je u pismu, između ostalog, istakao da je srpski sport izgubio predvodnicu generacije koja je nekadašnjoj jugoslovenskoj školi streljaštva donela prve velike uspehe. Veliki doprinos razvoju srpskog sporta dala je obaranjem svetskog rekorda, osvajanjem medalja na najvećim takmičenjima, ali i kao trener i učitelj novih generacija. Srpski sport će uvek biti ponosan na Mirjanu Mašić Jovović, poručio je Maljković.

BONUS VIDEO - 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a