TUBIĆ STIGAO U RADNIČKI: Kragujevčani se pojačali iskusnim rukometašem

G. K.

01. 09. 2021. u 19:32

RUKOMETAŠI kragujevačkog Radničkog će u novu sezonu ući znatno pojačani, pošto su u smiraj prelaznog roka doveli bivšeg reprezentativnog desnog beka, Dragana Tubića (36), sa kojim je potpisan jednogodišnji ugovor.

ТУБИЋ СТИГАО У РАДНИЧКИ: Крагујевчани се појачали искусним рукометашем

FOTO: RK Radnički

- Veliko mi je zadovoljstvo što ću biti deo velikog Sportskog društva, kakvo je Radnički. Veoma malo gradova može da se pohvali ovolikim brojem sportskih klubova koji se takmiče u najvišem rangu. Što se tiče rukometnog kluba, mišljenja sam da smo dobar miks iskusnih i mladih igrača. Smatram da se ulazak u plej-of Arkus lige neće dovoditi u pitanje, što je i primarni cilj - naglasio je Tubić po dolasku u srce Šumadije.

Osvajač zlata sa našim nacionalnim timom na Mediteranskim igrama u Peskari 2009. godine je u prošloj sezoni igrao za ekipu Kikinde, dok je u berićetnoj inostranoj karijeri branio boje poljskog Kjelcea, danskog Morsea, kao i nemačkih timova Balingena, Ajntrahta i Hagena.

Rukomet je počeo da trenira u Somboru, pod trenerskom palicom profesora Jove Radakovića, a sa 18 godina potpisuje prvi profesionalni ugovor sa Fidelinkom iz Subotice. Posle je nosio dresove čačanske Mladosti i Partizana, pre nego što se otisnuo u "međunarodne vode".

Tubića krasi razorna i precizna "levica", a uz to poseduje sjajan pregled igre, kao i vrhunski osećaj za asistenciju, pa nema sumnje da će Kragujevčani sa njim u ekipi dobiti široku lepezu u igri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri