VATERPOLO u-20 SP: Mladi delfini potopili Čehe

Novosti online

28. 08. 2021. u 15:24

POČELO je Svetsko prvenstvo za vaterpoliste do 20 godina u Pragu, a na startu, kao što se i očekivalo, selekcije Srbije i Hrvatske nisu imale mnogo problema protiv Češke i Argentine. Srbija je pobedila domaćina sa 28:0 (8:0, 6:0, 6:0, 8:0).

ВАТЕРПОЛО у-20 СП: Млади делфини потопили Чехе

FOTO: VSS

Golove za Srbiju, postigli su: Marko Radulović šest, Marko Radović i Bogdan Gavrilović po četiri, Stefan Branković, Nemanja Stanojević, Petar Mitrović, Vuk Milojević, Petar Jakšić, Vasilije Martinović po dva, Stefan Gak i Luka Pljevančić po jedan.

U narednoj rundi, Srbija igra protiv Španije, a u grupi su još selekcije SAD i Slovačke.

Hrvatska je savladala Argentinu sa 20:7 (4:2, 5:1, 6:3, 5:1). Najefikasniji u sastavu Hrvatske, bili su Tin Brubnjak sa pet, Ivan Vukojević i Noa Burburan sa po tri, odnosno Petar Čondić Kadmenović, Duje Akrap i Jerko Penava sa po dva gola. Kod Argetine, bolji od ostalih bili su Mateo Giri i Ticijano Konte sa po dva gola.

U narednom kolu, Hrvatska igra protiv Italije, a u grupi su još Rusija i Uzbekistan.

U ostalim mečevima prvog kola, Rusija je pobedila Uzbekistan sa 38:1, SAD su savladale Slovačku sa 12:7. Do kraja dana, snage će odmeriti Nemačka i Egipat, odnosno Crna Gora i Južna Afrika, a iluzorno je trošiti reči o tome, kome pripada uloga favorita.

Prvoplasirane ekipe iz četiri grupe će izboriti plasman u četvrtfinale, a selekcije koje budu na kotama dva i tri, doigravanje će početi u osmini finala.

(sportklub)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni