MIRIŠE NA EVROPSKO PROLEĆE: Izbegnute "aždaje" iz prvog šešira, Partizan odlično prošao na žrebu za ligu šampiona

M. BLAŽIĆ

28. 08. 2021. u 09:30

PARTIZAN može da nakrivi kapu posle jučerašnjeg žreba u Istanbulu, ostalo je još da na terenu pokaže zašto je proleće zamirisalo odmah posle formiranja grupa za Ligu konferencija.

МИРИШЕ НА ЕВРОПСКО ПРОЛЕЋЕ: Избегнуте аждаје из првог шешира, Партизан одлично прошао на жребу за лигу шампиона

FOTO: M. Vukadinović

Izbegao je "aždaje" iz prvog šešira poput Totenhema i Rome, a iz trećeg i četvrtog su mu stigli protivnici koji su sve samo ne bauk. Belgijski Gent, estonska Flora i Anortozis sa Kipra deluju kao rivali preko kojih bi crno-beli mogli posle tri godine da se domognu eliminacione faze u Evropi.

- Zadovoljni smo žrebom. Sve ekipe koje su ovde, nesporno imaju kvalitet. Siguran sam da imamo velike šanse za dalji plasman. Sada je na nama da se spremimo najbolje što možemo - istakao je po završetku žreba generalni direktor Partizana Miloš Vazura.

Na sličan način razmišlja i štoper crno-belih Siniša Saničanin:

- Sa svakom ekipom možemo da se nadigravamo. Naravno, svaka utakmica će biti teška na svoj način, ali mislim da imamo kvalitet što smo i pokazali.

Najveća prepreka je Gent, sa kojim je Zvezda igrala prošle jeseni u grupnoj fazi LE, i oba puta pobedili (2:1, 2:0). Iskustva Partizana sa klubovima te zemlje su uglavnom negativna, ali baš protiv Belgijanaca, preko Anderlehta i penal serije u Briselu stigao je 2010. do LŠ. Manje uspeha crno-beli su imali protiv Standarda, Briža, Genka i Šarlroa.

Flora je pre 22 godine odmerila snage sa Partizanom u kvalifikacijama LŠ i klub iz Humske je bio nemilosrdan - ukupno 10:1 (6:0 i 4:1). Anortozis nije do sada bio na putu Partizanu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna