STEFANA VELJKOVIĆ PONOVO U REPREZENTACIJI: Samo da devojke ohlade glavu od Tokija

Novosti online

19. 08. 2021. u 10:00

STEFANA Veljković je u februaru rodila sina Luku, ali nijednog trenutka nije odustala od reprezentacije.

СТЕФАНА ВЕЉКОВИЋ ПОНОВО У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ: Само да девојке охладе главу од Токија

FOTO: M. Vukadinović

Trofejna blokerka, supruga Srećka Lisinca, nije uspela da se spremi za Olimpijske igre, ali je u timu za Evropsko prvenstvo, čija je završnica u Beogradu.

- Bilo bi mi drago da pomognem ekipi da ostvari najbolji mogući rezultat. Zbog toga sam tu. Godinama sam u reprezentaciji, to je moja porodica. Potrudila sam se da se što bolje spremim, da pružim maksimum, da zamenim, odmorim neku od saigračica - ističe za "Novosti" Stefana.

Iskusna odbojkašica priznaje da nije bilo nimalo lako da se posle godinu i po dana vrati na teren, tim pre što se porodila carskim rezom, pa je oporavak trajao duže.

- Pre svega, odbojka mi je u krvi. To je ono što radim ceo život. Uvek ću da se odazovem pozivu reprezentacije, a veliki je motiv kada se igra u Srbiji, Beogradu. Bilo je naporno, nije bilo lako sve izdržati, ali želja da pomognem makar osmehom, šalom, nadjačale je sve probleme - naglašava Stefana.

Protivnike u grupi nije spremna previše da komentariše:

- Ne bih o tome šta očekujem, zato što sam dugo bila odsutna. Teško mogu da ocenjujem ekipe, mada nam neke, kao Belgija, ne odgovaraju. Najbitnije je da se devojkama ohlade glave od Olimpijskih igara, da se resetuju. Nije nimalo lako igrati OI, pa odmah posle EP. Najbitnije je da budemo koncentrisane, da sve izdržimo, jer neće biti lako s kim god da budemo. Nikog ne potcenjujem, važno je da budemo fokusirane na naš cilj.

Stefana ne može da kaže da li će u Beogradu završiti igračku karijeru.

- Prioritet mi je porodica. Srećko i ja smo profesionalni sportisti, i igraću samo ako postoji mogućnost da igramo u istom gradu. U svakom slučaju, ne pada mi napamet da razdvajam Luku od Srećka, želim da nam dete raste uz nas. Tako da ne znam što se tiče karijere - naglašava Stefana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna