NOVI SAD U NEDELJU DOMAĆIN „FRTALJ MARATONA“: Trka na 10,5 kilometara

Z. GRUMIĆ

17. 06. 2021. u 19:01

MEĐUNARODNA sportsko-rekreativna manifestacija „Novosadski frtalj maraton“, koja se nalazi u kalendaru događaja Atletskog saveza Srbije, biće održana u nedelju, 20. juna u Novom Sadu, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

НОВИ САД У НЕДЕЉУ ДОМАЋИН „ФРТАЉ МАРАТОНА“: Трка на 10,5 километара

FOTO: Pres služba skupštine grada

Start trke je u 09,00 časova u Ulici Miloša Bajića, kod Doma vojske, odakle će takmičari nastaviti trasom dugom 10,5 kilometara koja se pruža Beogradskim kejom, Kejom žrtava racije i Bulevarom cara Lazara, precizirao je Milan Dolga, u ime organizatora maratona.

Predsednica Skupštine grada Jelena Marinković Radomirović je naglasila da ta manifestacija ima poseban značaj za grad.

- „Novosadski frtalj maraton“ je veoma privlačan za sve koji se rekreativno bave sportom, promovišu zdrav život i neguju sportski duh. Ipak, najvažnije od svega jeste činjenica da smo, nakon više od godinu dana tokom kojih smo zbog pandemije morali da se pridržavamo epidemioloških mera, zahvaljujući merama i vakcinaciji, uspeli da se virusne aktivnosti svedu na veoma nizak nivo, što nam je otvorilo mogućnosti organizovanja jednog ovakvog sportsko-rekreativnog događaja.

Ona je pozvala Novosađane da dođu u nedelju na kej a vozačima je poručila da imaju razumevanja što će pojedine saobraćajnice biti zatvorene za saobraćaja tokom održavanja trke. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja