BOŽIDAR MALJKOVIĆ VERUJE U SRPSKE OLIMPIJCE: Biće medalja u Tokiju

N. I.

01. 06. 2021. u 22:05

OLIMPIJSKE igre u Tokiju se bliže početku. Prestonica Japana će od 23. jula do 8. avgusta biti domaćin najveće svetske sportske priredbe, a na daleki put uskoro bi trebalo da krene i Olimpijski tim Srbije.

БОЖИДАР МАЉКОВИЋ ВЕРУЈЕ У СРПСКЕ ОЛИМПИЈЦЕ: Биће медаља у Токију

FOTO: M. Vukadinović

U našoj misiji je trenutno 70 sportista iz 13 različitih sportova, a očekuje se da se taj broj dodatno poveća.

ŠTAJNER NA OPERACIJI

VELIKI peh zadesio je šefa misije Olimpijskog komiteta Srbije Damira Štajnera. Jedan od najvažnijih operativaca naše olimpijske kuće imao je minulog vikenda saobraćajnu nesreću, u kojoj je doživeo nekoliko povreda.

- Štajner je vozio bicikl i na njega je naleteo automobil u jednoj ulici u Beogradu. Trenutno je na VMA i predstoji mu niz oeracija. Nadamo se, ipak, da će biti sa nama na Igrama u Tokiju - rekao je predsednik OKS Božidar Maljković.

Olimpijski komitet Srbije i kompanija "Donkafe" juče su upriličili druženje 11 naših olimpijaca sa predstavnicima medija. Pred novinare su izašli košarkašice Sonja Vasić i Dajana Butulija, veslači Miloš Vasić i Martin Mačković, strelci Andrea Arsović, Damir Mikec, Milutin Stefanović i Milenko Sebić, stonoteniser Dimitrije Levajac i karatistkinja Jovana Preković.

- Imamo ogromnu podršku OK Srbije u pripremama za odlazak na Olimpijske igre. Radujemo se ovom događaju, jer je on vrhunac karijere svakog sportiste. Nadamo se svi da će avgust da bude mesec za pobede i medalje - rekla je košarkašica Sonja Vasić, jedna od najiskusnijih igračica u ekipi selektorke Marine Maljković, koje su se na poslednjim Igrama u Rio de Žaneiru okitile bronzanom medaljom.

Inače, Sonja Vasić će se ovog leta, odmah posle Olimpijskih igara u Tokiju, oprostiti od aktivnog igranja košarke posle višegodišnje, sjajne karijere.

Brojne novinare i sportiste juče su pozdravili i predsednik OKS Božidar Maljković i direktorka marketinga kompanije "Štraus Adriatik" Katarina Šibalić.

- Još 50 dana nas deli od najvećeg planetarnog sportskog događaja, a Olimpijski tim Srbije za sada broji 70 sportista u 13 sportova, koji će nastupati pod zastavom naše zemlje, a taj broj biće veći, naravno, kako se približavamo Igrama. Svima njima pružamo podršku, kao i onima koji bi tek trebalo da zauzmu svoje mesto u Olimpijskom timu Srbije. Hvala medijima što pomažu da se reč o misiji OK Srbije čuje daleko, a mi ćemo dati sve od sebe da to poverenje vratimo zalaganjem na sportskim borilištima u Tokiju ovoga leta - rekao je Maljković.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024