ODUŠEVLJENJE U PROLETERU: Ugledajte se na Zuru

B. GRUJIĆ

05. 08. 2021. u 20:43

ZURA, majstore, mi smo uvek uz tebe - orilo se na treningu talentovanih rvača, pionira Proletera, koji su iskreno, kako to dolikuje otvorenim dečjim dušama, pozdravili bronzanu olimpijsku medalju, njihovog velikog rvačkog, ali pre svega ljudskog uzora, Zuraba Datunašvilija.

ОДУШЕВЉЕЊЕ У ПРОЛЕТЕРУ: Угледајте се на Зуру

FOTO: Tanjug

Miolski, Molnar, Popetru, Terzin, Đukić, Kojić, Vasić i svi ostali supertalentovani Proleterovi klinci sada, u atmosferi svečanih prijema i medijske pompe bronzanog heroja Zure, kao zapete puške očekuju mig svojih trenera i predsednika kluba Marka Stanojčića, oko organizovanog dočeka na aerodromu "Nikola Tesla".

- Davora Štefaneka, mada je već otišao iz kluba, dočekalo je nas dvadesetak, kada se okićen zlatom vratio iz Rija 2016. - kaže Đorđe Miolski, nekadašnji reprezentativac Srbije i sada trener mlađih kategorija u šampionskom gigantu iz Zrenjanina.

Miolski dodaje da će Datunašvilija, po tradiciji, dočekati nekoliko najmlađih rvača Proletera.

- Žurka neće uzostati, tako je uvek kada se Zura pojavi, nasmejan i veseo, a on obožava decu i često je na našim trenizima - dopunio je svog kolegu trener mlađih kategorija Dušan Popetru, uz koga su Radovan Momirov i Marko Štiklica, koji rade sa najmlađim rvačima.

Željko Trajković, takođe Zrenjaninac, predsednik RS Srbije i jedan od najzaslužnijih za to što je Zurab u Proleteru i bori se za Srbiju, uz osmeh kaže:

- Svaki rođendan već godinama obeležimo uz tortu i sokove, a Zurinu medalju ćemo proslaviti kada dođe kući u Zrenjanin.

Koliko je Zurab važna karika u olimpijskom rvačkom timu Srbije, govori detalj sa jednog od poslednjih treninga reprezentacije u Zrenjaninu, kada je selektor Dobrev, ukazao ostalim rvačima na ponašanje i zalaganje Datunašvilija.

- Ugledajte se na Zuru - uzviknuo je selektor i kao da je znao da će upravo on obradovati Srbiju 11. rvačkom i šestom olimpijskom medaljom za Srbiju u Tokiju.

Da se nešto veličanstveno sprema, predosećali su i u klubu, priređujući svečani ispraćaj našim rvačima, kojem je prisustvovao i gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura, uz Željka Trajkovića, takođe nekadašnjeg uspešnog rvača i reprezentativca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!