RADONJIĆ PRED BUDUĆNOST: Dobrom igrom moramo da kontrolišemo kvalitete Podgoričana

Novosti online

15. 05. 2021. u 13:40

KOŠARKAŠI Crvene zvezde igraju protiv Budućnosti u finalu ABA lige. Prvi meč na programu je sutra od 18.30, a očekivanja od uvodne utakmice ove serije izneo je trener crveno-belih Dejan Radonjić.

РАДОЊИЋ ПРЕД БУДУЋНОСТ: Добром игром морамо да контролишемо квалитете Подгоричана

FOTO: KK Crvena zvezda/ABA liga

On je imao reči hvale za Podgorične i istakao je da ih je klub iz Crne Gore ove sezone pobedio u oba meča u ligaškom delu.

- Na kraju su finalu u dva tima koja su bila najbolja u čitavoj sezoni. Manje-više se očekivlao da tako bude u finalnoj seriji. Nama je najvažnije da fokus bude na prvoj utakmci. Ekipa Budućnost je bila bolja ekipa oba puta. Podelili su nas u Pioniru, veoma su nas nadigrali u Podgorici i pokazali da imaju razloga da imaju puno optimizma pred početak ove serije. Ekipa ima kvalitet, ugirana je, u dobroj formi, koja je kvalitetno prošla u polufinale. Svesni smo da nas čeka težak izazovu u prvom duelu, a i kasnije - rekao je Radonji na konfrenciji za medije.

On je potvrdio da na ovom meču neće igrati Marko Jadodić-Kuridža, dok su male šanse da se na parketu nađe i Kori Volden.

- Na svima nama je da se trudimo da dobrom igrom pokušamo da kontrolišemo kvalitete ekipe Budućnosti, da dobrom energijom i koncentarcijom pokušamo da budemo bolji od ekipe Budućnosti, bez obzira na situaciju u kojoj se nalazimo. Koncentrisani smo na ono što treba da radimo na terenu. Razmišljam samo u tom pravcu, da individualnom i kolektivnom igrom treba da iskontrolišemo dobar napadački kvalitet Budućnosti - istakao je Radonjić.

Najiskusniji igrač Crvene zvezde Marko Simonović očekuje veliku borbu u finalu.

- Konačno smo stigli do finala, očekuje nas jako teška utakmica i cela serija protiv izuzetno dobre ekipe. Igrali su odlično tokom cele sezone, povedili su nas dva puta. Želimo da odgovorimo na njihove pobede i da odradimo dobro finale. Daćemo sve od sebe, da odigramo maksimalno dobro i fizički angažovano - zaključio je 34-godišnji košarkaš.

Podsetimo, finalna serija se igra do tri dobijene utakmice, a prednost domaćeg terena ima Crvene zvezda koja je u ligaškom delu ABA lige bila prva na tabeli.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!