IGRAĆE SE MAJSTORICA! Igokea ubedljiva protiv Zvezde u Laktašima

Novosti online

07. 05. 2021. u 17:42 >> 20:26

KOŠARKAŠI Crvene zvezde poraženi su u Laktašima u drugom susretu polufinalne serije plej-ofa ABA lige. Igokea je slavila pobedu rezultatom 81:68.

ИГРАЋЕ СЕ МАЈСТОРИЦА! Игокеа убедљива против Звезде у Лакташима

FOTO: ABA liga

Igokea je bila bolji rival od prvog do poslednjeg minuta. Povela je na startu sa 13:2, a na drugoj strani Zvezdini najjači aduti, poput Lojda ili Voldena nisu dolazili do izražaja. Pogotovo se to odnosi na Voldena koji je večeras tokom čitavog meča bio van šuterskog ritma, ništa iz igre nije uspeo da pogodi.

Klemons je bio veoma raspoložen u prvih deset minuta kada je upisao osam poena, a u drugoj četvrtini su se raspucali i Stefan Pot i Edin Atić, pa je Igokea u jednom trenutku povela sa 34:17. Zvezda je pokušala da do odlaska na odmor smanji tu razliku i donekle uhvati priključak, uspela je da priđe na 42:31, ali onda Atić trojkom uz zvuk sirene donosi Igokei ''plus 14'' na poluvremenu - 45:31.

Očekivao se Zvezdin brzi odgovor u nastavku, ali umesto toga Igokea odlazi na 20, pa 21 poen razlike u nekoliko navrata tokom treće četvrtine i delovalo je da je pitanje pobednika maltene rešeno.

Ipak, tako nije mislio Marko Simonović, koji početkom poslednje četvrtine vezuje devet svojih poena, pogađao je i Dobrić, a na dva minuta pre kraja, Zvezda preko Lendrija Noka sa linije penala smanjuje razliku na 76:68.

Ali, više od toga crveno-beli nisu mogli, Volden je potom napravio i peti prekršaj i do kraja Igokea je overila zasluženi trijumf.

Klemons sa 18, Atić sa 17 i Pot sa 14 poena predvodili su ''Igose'' do trijumfa, a u zvezdi Dobrić 17, Davidovac 12, Simonović i Lojd po 11 poena.

- Nismo bili dovoljno dobri. Nismo pogađali iz dobrih pozicija na startu meča što je Igokea iskoristila  - rekao je posle utakmice trener Crvene zvezde Dejan Radonjić.

KRAJ UTAKMICE

39. MINUT - Klemons pogađa jedno slobodno bacanje, s druge strane Noko realizuje ob, Zvezda je na minus osam. Volden pravi peti faul i napušta teren bez poena iz igre.

38. MINUT - Simonović precizan sa penala, to je njegovih 11 poena u polednjoj deonici i najzaslužniji je što se Zvezda vraća u život. Karlmajkl je izašao zbog pete lične greške

37. MINUT - Posle podbacivanja zbog mrtve lopte Zvezda propušta drugu priliku da spusti minus na jednocifrenu razliku.  Radonjić zove tajm-aut.

36. MINUT - Nezgodan sudar Voldena i Karmajkla, igraču Igokee je suđen faul, to je četvrta lična za njega. Simonović postiže poene i Zvezda je na -11. Igokea gubi napad, ali Lojd promašuje za tri.

35. MINUT - Simonović uz čeonu liniju, uzvraća Atić koji je sa 17 poena najefikasniji na terenu.

34. MINUT - Dobrićeva trojka! Opet je "samo" 13 poena prednosti za Igokeu.

33. MINUT - 71:55 Grej trojkom prekida seriju Zvezde, s druge strane Simonović promašuje trojku uz zvuk sirene pre nego što je Noko napravio faul u napadu da prekine kontru.

32. MINUT - Smanjuje Zvezda na minus 13 poenima Simonovića i Davidovca, zbog čega Dragan Bajić zove tajm-aut.

TREĆA ČETVRTINA:

30. MINUT - Pot kažnjava trojkom za 64:44. Dobrić uz zvuk sirene pogađa trojku, ali sudije gledaju snimak - važi trojka i dodatno slobodno koje Dobrić koristi za 65:48 na kraju treće deonice.

29. MINUT - Potpuno kontroliše utakmicu Igokea. Lazić ulazi u probleme sa ličnim greškama, još jedna i ispada iz igre. Talić koristi jedno slobodno. Posle Zvezdine trojke, Volden iz kontre promašuje zicer.

28. MINUT - 61:41 Klemons je na liniji za slobodna bacanja, prvo promašuje, drugo ubacuje. Lojd pokušava sam, ali slabo to za sada funkcioniše.

27. MINUT - Rit i Grej pogađaju i opet je 20 razlike, Lojd ovog puta promašuje iz teške pozicije.

26. MINUT - Lojd iz teške pozicije u poslednjem sekundu napada pogađa uz faul za 54:37. Talić pogađa trojku sa 10 metara i vraća +20!

25. MINUT - 54:34 Ranoa Klemonsa za Hola, Jošilo postiže poene za plus 20 Igokee i Radonjić je prinuđen na tajm-aut.

24. MINUT - 52:34 Konfuzan početak drugog poluvremena s obe strane, za tri minuta dosuđene su četiri tehničke greške. Atić sa poludistance vraća najveću prednost od 18 poena.

23. MINUT - Uzvratio je Ognjen Dobrić. Karmajkl pravi faul u napadu.

21. MINUT - Počela je treća četvrtina i to ne baš najbolje za Zvezdu. Atić je nezaustavljiv za tri poena.

DRUGA ČETVRTINA:

45:31 je rezultat posle dve četvrtine. poluvreme je zaključio Atić trojkom na asistenciju Jošila.

20. MINUT - Ilić je faulirao Davidovca na 25 sekundi do kraja poluvremena. Sudije su gledale snimak i odlučile da nije bilo nesportskog faula. Tajm-aut je uzeo Bajić, posle čega Davidovac koristi slobodna bacanja. On je jedini dvocifren u Zvezdi i jedini koji je pogodio trojku.

19. MINUT - 41:29 Noko pogađa jedno od dva slobodna bacanja, zatim Davidovac pogađa za dva.

FOTO: ABA liga/Nikola Vuruna

18. MINUT - 41: 26 Sedma izgubljena lopta za Zvezdu, Klemons to kažnjava trojkom na asistenciju Atića.

17. MINUT - 38:26 Dosuđeni koraci Voldenu, a u sledećem napadu Zvezda izlazi iz bonusa faulom Lojda. Prvi tajm-aut uzima trener Igokee posle najlepše akcije na utakmici, alej-apa Voldena i Noka.

16. MINUT - 38:24 Pogađa Atić iz teške pozicije pri kraju napada Igokee, s druge strane Volden koristi slobodna bacanja.

15. MINUT - 36:22 Realizuje Lojd kontru, ali ispromašivala se Zvezda za tri poena u prvih 14 minut meča.

14. MINUT - 36:20 Trojka Zvezde posle tajm-auta, s druge strane Pot postiže svoj deseti poen.

13. MINUT  - Najveća prednost Igokee, 34:17 i Radonjić je opet prinuđen na tajm-aut. Pot je sada asistent Fundiću.

12. MINUT - 31:17 Pot sa osam uzastopnih poena povećava prednost Igokee.

PRVA ČETVRTINA:

10. MINUT - 23:13 Ne koristi Igokea poslednji napad u prvoj deonici, ali odlaze na prvi duži odmor sa plus 10!

9. MINUT - 23:11 Klemons vraća plus 11. Osam poena ima i najefikasniji je na terenu.

8. MINUT - Klemons je kratak za tri, Davidovac pokreće kontru za Zvezdu koju i završava trojkom za 18:9.

7. MINUT - 18:4 Ilić povećava prednost, a s druge strane Lojd postiže prve poene na meču. Klemons dobija tri slobodna bacanja, precizan sva tri puta.

6. MINUT - 13:2 Jošilo sa poludistance, zaboravila ga je odbrana Zvezde!

5. MINUT - Novi promašaj Zvezde za tri, opet Lazić. Promašuje i Atić s druge strane ali ponovo osvajaju loptu domaći.

4. MINUT - 11:2 z Igokeu zakucao je Jošilo. Tajm-aut uzima Radonjić.

3. MINUT - Promašuje Lazić trojku, ali se ispravio za dva. Na drugoj strani Ilić vraća prednost Igokei. Potom trojku promašuje i Volden. Zvezda šutira 0/4 za tri na startu.

2. MINUT - Pokušavaju Lojd, Volden i Davidovac za tri, ali ne uspevaju, s druge strane Igokea postiže prve poene na meču preko Atića.

1. MINUT - Počela je utakmica, prvi napad osvojila je Zvezda, ali nije uspela da ga realizuje. Igokea ne koristi polukontru jer je Noko blokirao napad domaćih.

Crveno-beli su u prvom susretu savladali Igokeu sa 76:61, ali domaćin ima razloga za optimizam poslo je poslednji duel dve ekipe u Laktašima završen pobedom ekipe iz Republike Srpske i to sa prilično ubedljivih 85:65.

Meč u, nažalost praznoj, dvorani u Laktašima počinje u 18.30 uz tekstualni prenos na našem portalu.

U slučaju pobede Igokee, majstorica će se igrati u Beogradu

Igokea – Crvena zvezda

Dvorana: u Laktašima

Gledalaca: Bez prisustva publike
Sudije: Sreten Radović, Tomislav Hordov, Igor Dragojević

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)