FAVORITI KAO BLIZANCI: Zvezda i Budućnost na istovetan način slavili u prvim mečevima polufinala plej-ofa

V. Preradović

04. 05. 2021. u 20:53

POLUFINALNI favoriti načinili su siguran prvi korak ka plasmanu u finale plej-ofa ABA lige. Crvena zvezda je trijumfom nad Igokeom (76:61) stala na prag sedmog učešća u završnim borbama za titulu, Budućnost je u duelu sa Mornarom, takođe, iskoristila prednost domaćeg terena (97:88) i povela u seriji koja se igra na dve pobede.

ФАВОРИТИ КАО БЛИЗАНЦИ: Звезда и Будућност на истоветан начин славили у првим мечевима полуфинала плеј-офа

Karmajkl i Noko Foto KK Crvena zvezda

- Ekipa Igokee je bila odlična u prvom poluvremenu. Precizna i odbrambeno i napadački, pogodila veliki broj trojki - analizira prvi meč trener crveno-belih Dejan Radonjić. - U drugom smo popravili odbranu, postepeno gradili rezultat i došli do kontrole utakmice i pobede. Bez dileme, očekuje nas težak meč u petak u Laktašima. Tek je 1:0 u seriji, ništa još nije gotovo. Naravno, odmah počinjemo da se pripremamo za drugu utakmicu, pokušaćemo da iskoristimo ovih nekoliko dana na najbolji način.

Prvi polufinalni meč ovih rivala bio je odraz u ogledalu njihovog drugog u ligaškom delu sezone.

- Odigrali smo dobro tridesetak minuta i u prethodnoj i u ovoj utakmici - kaže trener "igosa" Dragan Bajić. - Razlog poraza je pad koncentracije u poslednjoj četvrtini. Zvezda igra čvrstu odbranu, a mi nismo imali raspoloženih spoljnih igrača. Atić je bio jedini dvocifren, za razliku od Zvezdinih koji su ubacili 40-50 poena. Nećemo se predavati, nova utakmica je u petak, analiziraćemo posebno poslednju četvrtinu. Nema predaje. Ne predajem se nikada, bez obzira na to što je Crvena zvezda bolji protivnik. Pokušaćemo da u drugoj utakmici pružimo što jači otpor.

Matricu Zvezdine pobede kao blizanci ispratili su košarkaši Budućnosti, koji su krajem treće četvrtine preuzeli konce igre i u poslednjoj držali ekipu Mornara na bezbednoj rezultatskoj distanci.

- Odigrali smo pravu, čvrstu plej-of utakmicu - kaže trener Podgoričana Dejan Milojević. - Ovo je samo prvi korak, ne smemo da se zadovoljimo time što smo odigrali jedan dobar takmičarski meč. U ovako čvrstoj igri karte su na našoj strani. Kao što sam rekao u najavi, odbrana donosi pobedu protiv kvalitetne ekipe kao što je Mornar.

POLUFINALE

Prvi mečevi 3. maj

C. zvezda - Igokea 76:61

Budućnost - Mornar 97:88

Revanši 7. maj

Igokea - C. zvezda 18.30

Mornar - Buudćnost 21.00

Majstorice 11. maj*

C. zvezda - Igokea

Budućnost - Mornar

* Ako bude potrebno

o Finale na tri pobede, termini naknadno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna