U PONEDELJAK PRVI MEČEVI POLUFINALA PLEJ-OFA ABA LIGE Crvena zvezda dočekuje Igokeu, Budućnost domaćin Mornaru

Srećko Obradović

02. 05. 2021. u 10:00

VELIKA gužva i neizvesnost vladali su u borbi za plej-of ABA lige. Četiri najbolja tima u ponedeljak, 3. maja, kreću u polufinalne okršaje, obećavajući, po kvalitetu i karakteru ekipa, žestoke bitke za plasman u finale.

У ПОНЕДЕЉАК ПРВИ МЕЧЕВИ ПОЛУФИНАЛА ПЛЕЈ-ОФА АБА ЛИГЕ Црвена звезда дочекује Игокеу, Будућност домаћин Морнару

FOTO: KK Crvena zvezda

Crvena zvezda dočekuje Igokeu (18.30), a Budućnost komšije iz Bara, Mornar (21.00). Revanši su 7, a eventualne majstorice 11. maja.

Po igrama u finišu sezone, Zvezda je blagi favorit u duelu sa najboljim timom Srpske. Ali, Igokea je u većem delu lige prikazivala možda i najbolju košarku. Uostalom, u prvom meču su deklasirali crveno-bele, koji su u drugom susretu na suvi kvalitet iščupali pobedu u "Pioniru" i tako, uz pomoć Mornara (savladao Podgoričane), osvojili pol-poziciju.

- Izuzetno respektujemo Igokeu, mnogo je pokazala ove sezone u ABA ligi i Evropi, imaju kvalitetnu ekipu, igraju veoma dobro, precizno i karakterno. Zato moramo da budemo bar jednaki da bismo mogli da računamo na pobedu - realan je trener crveno-belih Dejan Radonjić.

RASPORED

Prvi mečevi 3. maj

C. zvezda - Igokea 18.30
Budućnost - Mornar 21.00
Revanši 7. maj
Igokea - C. zvezda 18.30
Mornar - Budućnost 21.00
Majstorice 11. maj *
C. zvezda - Igokea
Budućnost - Mornar
* Ako bude potrebno
- Finale na tri pobede, termini naknadno.

Igokein trener, Dragan Đokić, proglašen je najboljim u ABA ligi, a pred polufinale ističe:

- Pokušaćemo uz sve probleme koje imamo, da se sakupimo i da pružimo što jači otpor, i naravno, ako nam se ukaže šansa za finale, sigurno ćemo je iskoristiti.

Drame će, sigurno, biti u "Morači" i u dvorani "Topolica". Budućnost je uložila silne evre u tim, koji je projektovan za plasman u Evroligu, pre svega kroz Evrokup, ali tu su u odsudnim trenucima zatajili.

- Mornar je najbolja napadačka ekipa u ligi, ali mi smo bolji. Zato što smo bolji, proći ćemo u finale - jasan je trener Budućnosti Dejan Milojević.

I braća Pavićević, Mihajlo i Đorđije, su od Mornara stvorili respektabilan tim, kadar da svakom stane na crtu.

- Ne smatram da je njihova želja veća od naše. Poštujemo svakoga, ali verujemo u sebe i svoj kvalitet - poručuje trener Mihajlo Pavićević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)