ZVEZDA SAZNALA RIVALA U POLUFINALU ABA LIGE: Mornar slavio u Laktašima

Novosti online

27. 04. 2021. u 19:39

KOŠARKAŠI Crvene zvezde u polufinalu plej-ofa ABA lige odmeriće snage sa ekipom Igokee, koja je izgubila od Mornara sa 88:79 u Laktašima u poslednjem 26. kolu regionalnog takmičenja.

ЗВЕЗДА САЗНАЛА РИВАЛА У ПОЛУФИНАЛУ АБА ЛИГЕ: Морнар славио у Лакташима

FOTO: KK Igokea/Nikola Vuruna/ABA liga

Izabranici Dragana Bajića su tako sezonu okončali sa učinkom 19-7, baš kao i Barani, ali su zbog lošijeg mećusobnog skora zauzeli četvrtu poziciju u ligaškom delu.

To znači da će Igokea na megdan Crvenoj zvezdi, dok ćemo u drugom polufinalu gledati crnogorski okršaj Budućnost - Mornar.

Što se ove utakmice tiče igrači koje sa klupe predvodi Mihailo Pavićević sjajno su odigrali prvo poluvreme što im je omogućilo da sa dvocifrenom prednošću odu na veliki odmor - 51:38.

Trgli su se domaći košarkaši malo u nastavku utakmice, ali to nije bilo dovljno da se savladal raspoloženi gostujući tim.

Treba reći da je Igokea na ovom meču bila lišena pomoći dva možda i najbolja igrača - Džekija Karmajkla i Entonija Klemonsa.

Mornar je do pobede predvodio Derik Nidam sa 18 poena, pratio ga je Tejlor Smit sa 15. Na drugoj strani najbolji je bio Nikola Jovanović sa 20 poena, Stefan Fundić dodao je 15.

Polufinalna serija ABA lige počinje 3. maja, a prednost domaćeg terena imaće Crvena zvezda i Budućnost.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

„MALENE“ VREBAJU ŠANSU: Počinje plej-of nacionalnog šampionata za košarkašice