DRAGOLJUB AVRAMOVIĆ ZA "NOVOSTI": Real i Barselona su izazovi, nikada ne pomišljamo na poraz

Grujica Kelić

17. 04. 2021. u 22:31

ŠESTI put u poslednjih šest godina juniori Mege su našli svoje mesto na takmičenju najboljih mladih ekipa Evrope pobedom nad vršnjacima iz Crvene zvezde (82:80), na kvalifikacionom turniru u Beogradu održanom pre dve nedelje. O ambicijama, kontinuiranom uspehu i pravilnim načinom razvijanja mladih igrača za "Novosti" priča trener Meginih klinaca, Dragoljub Avramović.

ДРАГОЉУБ АВРАМОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Реал и Барселона су изазови, никада не помишљамо на пораз

FOTO: KK Mega

Uspeh beogradske ekipe još više dobija na težini ako se zna da je ostvaren posle deficita od 19 poena razlike u trećoj četvrtini odlučujućeg duela.

- Iskreno da vam kažem, nijednog trenutka ni ja ni moji igrači nismo pomislili da ćemo da izgubimo. Utakmica je živa stvar u kojoj ima uspona i padova. Sporije smo počeli meč, Zvezda je u uvodnim minutama delovala da više želi pobedu. Međutim, sabrali smo se i počeli da igramo našu košarku, pustili brži pas i raširili igru. Dopustili smo sebi i da grešimo, ali kada imaš samopouzdanje onda ti te greške ne čine neku štetu. Momci su pokazali veliku želju i zadovoljan sam prikazanim - odmah na početku popularni Gidra ističe karakternu crtu svojih pulena.

Sva svetla pozornice je u finalu, a i na celokupnom turniru prigrabio fantastični Nikola Jović koji je proglašen za MVP.

- Bilo je samo pitanje vremena kada će on eksplodirati. Treniram ga već tri godine i dobro poznajem njegove kvalitete. On je dečko koji je rešio da pobedi i ne može niko da mu stane na put. Ni u jednom trenutku nije odstupao od svoje igre. Mislim da nijedan igrač koji je u prethodnih deset godina učestvovao na kvalifikacionom turniru u Beogradu nije igrao na ovakvom nivou. Poseduje ogroman kvalitet, u mogućnosti je da čuva igrače od pozicije jedan do pet, a pritom je reč o momku koji je izuzetno vaspitan, a kada je tako, onda je uživanje raditi. Sve to dolazi od kuće i njegovi roditelji su tu odigrali ključnu ulogu.

Sa kakvim ambicijama se putuje na završni turnir koji ja na programu od 27. do 30. maja?

- Toliko smo krvavo radili tako da uopšte ne razmišljam šta će biti. Jedva čekamo da počne. Potrudićemo se da igramo lepu košarku i da naš klub i naše igrače predstavimo u najlepšem svetlu. Mnogo je lepo i izazovno igrati protiv ekipa kao što su Real i Barselona. Mi ćemo svakako ići na najbolji mogući rezultat, a za šta će to biti dovoljno, videćemo - u pravom sportskom maniru završava Avramović.

I KOD NAS POSTOJI PRITISAK

MEGA je u poslednjih nekoliko godina postala najpoželjnija destinacija za razvoj mladih igrača u Srbiji.

- Ne mogu da kažem da kod nas dolaze najtalentovanija deca, ali ono što Megu izdvaja sigurno su odlični uslovi i kvalitetan rad. Samo nekoliko klubova u Beogradu ima svoje košarkaške hale, a to je izuzetno bitna stavka. Bitno je i da i Partizan i Zvezda imaju ogroman pritisak javnosti zbog čega ne mogu uvek da pruže šansu mladima. Međutim, smatram da je besmisleno govoriti kako Mega nema interes da pobeđuje. Mi sigurno ne ulazimo u utakmicu da bismo izgubili. Nije najbitnije da imamo igrača koji će biti MVP, već da taj igrač nauči da pobeđuje - reči su Avramovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna