NURKIĆ ŠOKIRAO I BOŠNJAKE: Sramna objava košarkaša Portlanda kojom veliča ustaški režim i Pavelića (FOTO)

Novosti online

13. 04. 2021. u 09:36

KOŠARKAŠ iz Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić pre dve godine je izazvao skandal kad se pojavio u majici sa imenima muslimanskih zločinaca iz ratova devedesetih, a sada je podigao lestvicu na viši nivo!

НУРКИЋ ШОКИРАО И БОШЊАКЕ: Срамна објава кошаркаша Портланда којом велича усташки режим и Павелића (ФОТО)

FOTO: AP

Nurkić je povodom Ramazana objavio na tviteru fotografiju zagrebačke "džamije", zapravo nekadašnju zgradu Doma likovnih umetnosti u Zagrebu, čiji ulaz je pre Pavelićeve "intervencije" krasila bista kralja Petra prvog Oslobodioca.

Pavelić je zgradu Doma likovnih umetnosti kralja Petra prvog Oslobodioca izgrađenu 1938. godine pretvorio 1944. godine u džamiju koja je nazvana po njemu. On ju je lično i otvorio.

- U slavu i u znak ljubavi spram Alaha Boga Jedinoga, te u znak pažnje prema muslimanima, podiže poglavnik dr Ante Pavelić ovaj velebni hram u glavnom gradu Zagrebu da odani sinovi vitežkog naroda hrvatskoga, iskreni sledbenici uzvišene vere Islama, skrušenom molitvom jačaju pregalačke snage u borbi za odbranu i napredak lepe svoje domovine Nezavisne Države Hrvatske, koja da bi vazda sretna bila - pisalo je na ulaznim vratima ove "džamije".

Nurkić je svojom objavom šokirao i brojne sunarodnike, koji ga mole da ih ne bruka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

EvGenije

13.04.2021. 11:07

@Miki - A što bi se plašio? Amerikanci finansiraju i Islamsku državu i njega. I koliko vidim, nisu se bunili njegovi. Velika većina njih misli što i on.

djordje

13.04.2021. 12:20

fasisti iz muslimansko-ustaske mladezi ,govori ono sto su ga ucili u kuci ,kraju gde je ziveo a i danas je u sredini koja stiti hitlerove saveznike i potomke.... DZabe ste ginuli uspravni slobodni i pravedni Amerikanci ,fasiti su usli u vasu komandu posle 2 svetskog rata a englezi su vam objasnili da je to OK ...zato vas voli ostatak sveta :)