SKANDALOZNO PONAŠANJE U PODGORICI – "DEJO SPLAČINO": Crnogorski mediji osudili brutalno vređanje Radonjića

Novosti online

22. 03. 2021. u 08:25

BUDUĆNOST je razbila anemičnu Crvenu zvezdu, pokazali su da u ovom trenutku igraju najbolju košarku u ABA ligi, Ali...

СКАНДАЛОЗНО ПОНАШАЊЕ У ПОДГОРИЦИ – ДЕЈО СПЛАЧИНО: Црногорски медији осудили брутално вређање Радоњића

Foto: ABA liga

Sve to je palo u drugi plan zbog atmosferu u Morači. Uvek su u Podgorici bili neprijateljki nastrojeni prema Srbima, ali ovo je prevazišlo svaku meru.

Naime, grupa navijača koja je ne zna niko kako završila u dvorani je konstantno vređala Dejana Radonjića, čoveka koji je godinama igrao u Budućnosti, bio trener u Podgorici, a onda i selektor Crne Gore.

Gnusne uvrede u Morači su čak zgrožili i crnogorske medije, koji su većim delom stali u zaštitu trenera Zvezde.

Vijesti.me su napisali i te kako kritički tekst o ponašanju grupe huligana koji prenosimo u celosti.

- Radonjić je u "Morači" doživeo da mu grupa huligana sa tribina skandira "Dejo splačino" i upućuje druge raznorazne uvrede. Odrastao je u Budućnosti, igrao šest godina kao senior, ostavio neizbrisiv trag sa tri titule prvaka SR Jugoslavije i jednim nacionalnim Kupom, a onda za osam sezona postao najtrofejniji trener u istoriji kluba, počinje novinar u tekstu.

- Dejan Radonjić je zbog toga, sa pravom, u "Morači" dočekivan ovacijama, ali je sinoć doživeo da mu grupa huligana sa tribina skandira "Dejo splačino" i upućuje druge raznorazne uvrede! Zar je takav doček zaslužio čovek koji je gradio Budućnost do visina kakve nisu mogle ni da se zamisle ranih 90-ih? Zar je zaslužio da niko iz kluba u kojem je ostavio neizbrisiv trag ne pokuša da umiri najvatrenije navijače, koji su se nekim čudom našli na tribinama? Zar nije Gavrilo Pajović, koji mu je bio saigrač, a kasnije i prvi saradnik kao sportski direktor, morao da ih smiri? Zar to nije morao da uradi i Dragan Bokan, koji ga je zatekao na klupi kada je postao predsednik kluba i sa njim dva puta stigao do četvrtfinala Evrokupa? Zar nisu i ti "navijači" morali da se zapitaju šta rade, kad ih već niko nije izbacio iz dvorane? Zar je Radonjiću, na kraju krajeva, za greh uzeto što se vratio u Crvenu zvezdu, u kojoj je takođe stekao status legende?

- Mnogo je pitanja, odgovor je samo jedan - naš narod je takav. I dok god se budu provlačili kroz blato ljudi koji su ovde ostavili neizbrisiv trag, sreće biti neće..., završava novinar teskt u Vijesti.me.

Sramota, skandal i senka na pobedu Budućnosti u derbiju ABA lige pprotiv Zvezde.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)